Em vaig enamorar d'aquest tronc de tardor d'El invitado de invierno i l'he fet en plena primavera per una cel·lebració i, encara que no hi pegui gaire us asseguro que queda molt i molt bonic, a més de boníssim.

Al blog de la recepta original hi ha els vídeos del pas a pas, que a mi m'han estat molt útils, sobretot per la merenga suïssa.

Jo aquí us deixaré la recepta d'un cóc sense gluten que és una coca de Quarto de Mallorca de Chez Silvia fet amb la Thermomix, però sempre el podeu adaptar al mètode tradicional.

Temps de preparació: 2h

Racions: 8

Dificultat: Mitja

Ingredients pel cóc

✓ 4 ous

✓ 80g de fècula de patata

✓ 125g de sucre

✓ 1 pessic de sal

Ingredients per a la merenga

✓ 60g de clara d'ou (2 clares)

✓ 90g de sucre

✓ 40ml de cafè

✓ xocolata negra fosa

✓ festucs trossejats

Ingredients per a la ganache de xocolata

✓ 250g de xocolata negra per fondre

✓ 125g de nata líquida del 35% de greix

Preparació del cóc

  1. Comenceu pel pa de pessic engegant el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
  2. Poseu al got de la Thermomix el sucre i pulveritzeu 35 segons a velocitat porgressiva 5-7-10. Aboqueu en un bol i reserveu.
  3. Poseu la papallona i afegiu les clares i un pessic de sal. Programeu 10 min/37ºC/vel 3 i 1/2. Torneu a programar 10 min/sense temperatura/vel 3 i 1/2. Passats els segons 10 minuts, seguiu a vel 3 i 1/2 sense temporitzador i destapeu i afegiu els rovells d'un en un, després el sucre pulveritzat i, per últim, la fècula. Deixeu remenar fins que s'integri tot, aboqueu tota la massa en un motlle rodó de 20cm de diàmetre i coeu al forn uns 35 minuts. Un cop fet, demotlleu i deixeu reposar sobre una reixeta.