El pa de pita es tracta d'un pa pla amb el que podem acompanyar molts plats diferents. A casa sobretot ens el mengem amb hummus o baba ganoush, però es pot menjar amb qualsevol plat, doncs, és pa.

La recepta és del ja recurrent blog de Maria Lunarillos.

A casa fem la meitat de quantitat indicada.

Temps de preparació: 45 min + 2 h repòs

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 500g de farina de força

✓ 8g de sal

✓ 2g de sucre

✓ 7g de llevat sec de forner

✓ 30g d'oli d'oliva

✓ 312g d'aigua tèbia

✓ sèmola de blat

Preparació

  1. Amasseu tots els ingredients a mà o amb l'accessori del ganxo del robot fins que quedi una massa suau, elàstica i no massa enganxosa.
  2. Formeu una bola i deixeu reposar 2 hores en un bol greixat amb oli i tapat amb un drap.
  3. Passat aquest temps. engegueu el forn a 220ºC amb calor a dalt i baix i introduïu la safata de forn on coureu els panets. Cal que sigui calenta, així al posa-hi el pa agafarà temperatura ràpid i es bufarà.
  4. Mentre s'escalfa el forn, dividiu la massa (jo en 6 porcions ja que he fet la meitat de quantitat).
  5. Escampeu sèmola de blat sobre el marbre on treballareu els panets. Si no en teniu, feu-ho amb farina, però a mi m'agrada molt el toc de sèmola.
  6. Amb l'ajuda d'un corró, estireu cada porció donant-li forma arrodonida i d'un gruix d'una mica més de mig centímetre. Deixeu reposar sobre un paper de forn tapat amb un drap uns 10 minuts.
  7. Introduïu al forn amb compte els panets sobre el paper a la safata ja calenta i coeu fins que es bufin i agafon coloret, uns 5 minuts.
  8. Serviu immediatament per menjar els pans calents.