El pa de pita es tracta d'un pa pla amb el que podem acompanyar molts plats diferents. A casa sobretot ens el mengem amb hummus o baba ganoush, però es pot menjar amb qualsevol plat, doncs, és pa.
La recepta és del ja recurrent blog de Maria Lunarillos.
A casa fem la meitat de quantitat indicada.
► Temps de preparació: 45 min + 2 h repòs
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 500g de farina de força
✓ 8g de sal
✓ 2g de sucre
✓ 7g de llevat sec de forner
✓ 30g d'oli d'oliva
✓ 312g d'aigua tèbia
✓ sèmola de blat
Preparació
- Amasseu tots els ingredients a mà o amb l'accessori del ganxo del robot fins que quedi una massa suau, elàstica i no massa enganxosa.
- Formeu una bola i deixeu reposar 2 hores en un bol greixat amb oli i tapat amb un drap.
- Passat aquest temps. engegueu el forn a 220ºC amb calor a dalt i baix i introduïu la safata de forn on coureu els panets. Cal que sigui calenta, així al posa-hi el pa agafarà temperatura ràpid i es bufarà.
- Mentre s'escalfa el forn, dividiu la massa (jo en 6 porcions ja que he fet la meitat de quantitat).
- Escampeu sèmola de blat sobre el marbre on treballareu els panets. Si no en teniu, feu-ho amb farina, però a mi m'agrada molt el toc de sèmola.
- Amb l'ajuda d'un corró, estireu cada porció donant-li forma arrodonida i d'un gruix d'una mica més de mig centímetre. Deixeu reposar sobre un paper de forn tapat amb un drap uns 10 minuts.
- Introduïu al forn amb compte els panets sobre el paper a la safata ja calenta i coeu fins que es bufin i agafon coloret, uns 5 minuts.
- Serviu immediatament per menjar els pans calents.