Recepta d'un postre molt suau i amb gustos que fusionen molt bé. Consta de quatre elaboracions diferents i és una mica entretingut de fer, però gens difícil, i el resultat s'ho val!

Temps de preparació: 2 h + 2 h nevera

Racions: 8

Dificultat: Mitja

Ingredients pa de pessic

✓ 6 ous

✓ 120g de sucre

✓ 130 g de farina

Ingredients crema de llima

✓ 60 ml de suc de llima

✓ ratlladura d'una llima

✓ 2 rovells i 1 ou sencer

✓ 65g de sucre

✓ 45g de mantega

Ingredients escuma de formatge

✓ 250g de formatge cremós

✓ 100g de nata per muntar

✓ 75g de sucre

Ingredients gelatina de móres

✓ 700g de móres

✓ 300g de sucre

✓ suc de mitja llimona

✓ 1 full de gelatina

Ingredients per a decorar

✓ totes les preparacions anteriors

✓ ratlladura de llima

✓ móres

✓ fulles de menta

Preparació

  1. Si podeu, prepareu la gelatina de móres el dia anterior: netegeu les móres sota l'aixeta i deixeu escórrer. En un bol, poseu les móres, el suc de llimona i el sucre i deixeu macerar tota la nit a la nevera.
  2. Per un altre costat, feu el pa de pessic tal com s'explica aquí.
  3. Mentre teniu el pa de pessic al forn, comenceu a fer la crema de llima.
  4. Amb la crema de llima atemperant-se, passeu a fer l'escuma de formatge: barregeu bé el formatge, la nata i el sucre amb un batedor sense que arribi a muntar. Introduïu la mescla al sifón de 1 litre, poseu-hi 2 càrregues, agiteu amb força i deixeu a la nevera en posició horitzontal un parell d'hores.
  5. Amb això fet, seguiu fent la gelatina de móres: traieu el bol que teniu a la nevera des d'ahir, poseu en un cassó i coeu a foc fort fins que bulli, llavors baixeu el foc i deixeu uns 35 minuts remenant de tant en tant i retirant l'espuma blanquinosa que faci. Aparteu del foc i passeu la mescla pel passapurés per tal de treure les llavors. Per altra banda, remulleu el full de gelatina en aigua freda durant 3 minuts, escorreu-lo bé, afegiu-lo a la melmelada de móra encara calenta i remeneu fins que es dissolgui. Deixeu refredar.
  6. I per últim, combineu totes les preparacions com més us agradi. Jo he pintat el plat amb gelatina de móra i he disposat el pa de pessic tallat en tres discos, tot intercalant-hi gelatina de móres i crema de llima. En el moment de servir he decorat amb l'escuma de formatge per sobre, ratlladura de llima, móres i fulles de menta.