Doncs sí, tot i criticar-la pel preu, per la manera com es ven, que si tampoc deu ser la bomba i molts arguments amb o sense fonament en contra tot i no saber-ne massa (això d'opinar sense experiència que no s'hauria de fer), al final ha arribat la Thermomix a casa, i sense esperar-la!
Per això a partir d'ara trobareu en algunes receptes preparació tradicional i preparació amb la Thermomix.
De moment toca treure-li partit, i començo amb aquesta recepta del mateix llibre, que m'ha agradat molt.
► Temps de preparació: 45 min
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 1 l d'aigua (pel vapor)
✓ 2 ous
✓ 2 patates (uns 300g)
✓ 200g de salmó
✓ suc d'una llimona
✓ 125g de salmó fumat
✓ 1 alvocat
✓ 1 ceba petita
✓ 50g de vinagre
✓ 1 culleradeta de sal
✓ 120g d'oli
✓ enciam
✓ cogombrets
Preparació amb Thermomix
- Aboqueu l'aigua al got i escalfeu 8 min/100ºC/vel 1.
- Introduïu el cistell amb els ous i poseu el Varoma a sobre amb les patates tallades a dauets (mida mossegada).
- Tapeu el Varoma i programeu 25 min/Varoma/vel 1.
- Mentrestant, poseu en un bol el salmó fresc a daus de 2x2cm amb el suc de la llimona i deixeu marinar.
- Retireu el Varoma i, amb la ranura de l'espàtula, retireu el cistell amb els ous.
- Deixeu que es refredin i peleu-los.
- Buideu l'aigua del got.
- Poseu els ous durs pelats al got i piqueu 2 seg/vel 4.
- Retireu a un bol i afegiu-hi les patates, el salmó marinat sense el suc i el salmó fumat i l'alvocat tallats a trossets.
- Poseu al got la ceba, el vinagre, la sal i l'oli i poseu triturar 4 seg/vel 5. Aboqueu la vinagreta al bol amb tota la barreja.
- Emplateu amb l'ajuda d'una anella posant-hi primer enciam tallat ben finet i a sobre la mescla del bol, tot aplastant una mica perquè aguanti la forma.
- Decoreu amb cogombrets tallats.