Recepta de sorbet de mango per als dies de calor en què engegar el forn fa mandra i volem un postre fresquet i lleuger.

Temps de preparació: 1 h + congelador

Racions: 10

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 230g de sucre

✓ 700ml de llet sencera

✓ 60ml de mel

✓ 3 mangos madurs

✓ 2 cullerades de suc de llima

✓ 2 culleradetes de menta fresca picada

Preparació

  1. Per començar, si ho farem amb la geladera, aquesta ha d’estar al congelador un mínim de 15h, així doncs, poseu-la al congelador el dia abans.
  2. Mescleu en una cassola mitjana el sucre, la mel i la llet. Poseu-ho al foc i remeneu amb freqüència fins que estigui molt calent però sense que arribi a bullir, i retireu del foc.
  3. Peleu els mangos, treieu-los-hi el pinyol i passeu-los per la batedora juntament amb el suc de llima. Bateu fins que quedi una massa cremosa.
  4. Incorporeu el mango i la menta a la mescla de llet, remeneu fins que quedi homogeni, cobriu i deixeu refredar. Jo ho he fet d’un dia per l’altre, reservant-ho a la nevera.
  5. El dia següent jo vaig passar la mescla per un tamís per tal d’eliminar els trossets de menta, ja que sempre m’hi fa nosa, però si no us molesta la menta, no és necessari fer aquest pas.
  6. Treieu la geladera del congelador, aboqueu-hi la barreja de mango i deixeu que treballi uns 12 minuts.
  7. Serviu el sorbet en gots o congeleu-lo en una fiambrera hermètica per a consumir-lo més endavant. Treieu del congelador en el moment que s’hagi de menjar decorant-lo amb una fulla de menta.