Vet aquí una recepta de la família perfecta pels dies freds i pels que la recolecta de bolets ha estat bona.

Podeu fer-la fora de temporada si seguiu els dos primers passos de la recepta i congeleu els fredolics i l'aigua que deixen anar, cadascú pel seu cantó.

Temps de preparació: 1 h

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1 bon grapat de fredolics

✓ 1 ceba petita

✓ 1 dent d'all

✓ 2 cullerades de salsa de tomàquet

✓ picada d'all i julivert

✓ 1 barra de pa

✓ aigua o brou

Preparació

  1. Netegeu els fredolics i els poseu a una paella fins que deixin anar tota l'aigua.
  2. Reserveu els fredolics per un costat i l'aigua per un altre banda.
  3. A la mateixa paella, sofregiu la ceba fins que sigui ben toveta.
  4. Afegiu-hi l'all pelat i trinxat i els fredolics (reserveu algun fredolic per decorar damunt de la sopa).
  5. Talleu una barra de pa en llesques molt primes, pseu sobre la reixeta del forn i torreu al forn a uns 200ºC vigilant molt de no passar-se de torrat.
  6. Poseu la majoria de llesques de pa als bols on servireu la sopa, reserveu-ne algina per posar sobre la sopa.
  7. Coeu al foc uns 15 minuts vigilant d'afegir aigua si us queda sec. Els últims 5 minuts afegiu l'aigua reservada que han deixat anar els bolets colada. Si veieu que falta líquid, podeu afegir-hi més aigua o brou que tingueu.
  8. Incorporeu 2 cullerades de salsa de tomàquet.
  9. Passe-ho tot pel túrmix, coleu per a que quedi la sopa més fina i serviu als bols on hi teniu el pa.
  10. A sobre, poseu-hi els fredolics i les llesquetes de pa reservats i una mica de picada d'all i julivert.