Què millor que una sopa en un dia fred?

Avui toca recepta familiar de la sopa de ceba, una d'aquelles reconstituents i que fa entrar en calor a cada cullerada.

Temps de preparació: 45 min

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 2 cebes

✓ 1l de brou de pollastre

✓ 500ml d'aigua

✓ 1/2 barra de pa

✓ formatge ratllat

sal

Preparació

  1. Talleu les cebes a la juliana ben primetes.
  2. En una olla, poseu força oli, tireu-hi les cebes i aneu remenant fins que siguin ben tovetes però vigilant que no es torrin (si teniu pressa, podeu posar abans les cebes al microones i així aquest pas serà més curt).
  3. Amb la ceba ben cuita, aboqueu el brou i l'aigua i deixeu bullir uns 15 minuts.
  4. Mentrestant, engegueu el forn a uns 190°C amb funció ventilador o gratinar.
  5. Talleu el pa ben prim, poseu les llesques repartides sobre la reixa del forn i deixeu al forn fins que es torrin. Vigileu sovint que es fan en pocs minuts.
  6. Aboqueu la majoria de llesquetes a la sopa, excepte 3 o 4 llesques per cap, a les que hi posareu formatge ratllat per sobre i torneu al forn uns pocs minuts fins que es fongui el formatge.
  7. Serviu la sopa en bols i poseu a sobre les llesquetes gratinades.