Què millor que una sopa en un dia fred?
Avui toca recepta familiar de la sopa de ceba, una d'aquelles reconstituents i que fa entrar en calor a cada cullerada.
► Temps de preparació: 45 min
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 2 cebes
✓ 1l de brou de pollastre
✓ 500ml d'aigua
✓ 1/2 barra de pa
✓ formatge ratllat
sal
Preparació
- Talleu les cebes a la juliana ben primetes.
- En una olla, poseu força oli, tireu-hi les cebes i aneu remenant fins que siguin ben tovetes però vigilant que no es torrin (si teniu pressa, podeu posar abans les cebes al microones i així aquest pas serà més curt).
- Amb la ceba ben cuita, aboqueu el brou i l'aigua i deixeu bullir uns 15 minuts.
- Mentrestant, engegueu el forn a uns 190°C amb funció ventilador o gratinar.
- Talleu el pa ben prim, poseu les llesques repartides sobre la reixa del forn i deixeu al forn fins que es torrin. Vigileu sovint que es fan en pocs minuts.
- Aboqueu la majoria de llesquetes a la sopa, excepte 3 o 4 llesques per cap, a les que hi posareu formatge ratllat per sobre i torneu al forn uns pocs minuts fins que es fongui el formatge.
- Serviu la sopa en bols i poseu a sobre les llesquetes gratinades.