Avui us porto la meva recepta de samfaina.

Realment no en faig massa, bàsicament a l'estiu en faig bastanta i la conservo per tenir-ne quan ja no tenim verdures de temporada i així sempre tenim un acompanyament a mà.

Temps de preparació: 1 hora

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 2 cebes

✓ 2 dents d'all

✓ 1 pebrot vermell

✓ 1 pebrot verd

✓ 3 albergínies

✓ 1 carbassó gros

✓ 4 tomàquets

✓ oli d'oliva

✓ sal

Preparació

  1. Renteu i talleu totes les verdures a cubets, excepte l'all que cal trinxar i els tomàquets que els pelarem i tallarem ben petits.
  2. En una paella gran, tireu un raig d'oli i comenceu coent-hi els pebrots. Ho deixeu un 5 minuts i hi afegiu la ceba i l'all trinxat.
  3. Al cap de 10 minuts, afegiu-hi l'albergínia i tot seguit el carbassó.
  4. Quan aquestes últimes verdures hagin començat a estovar-se, incorporeu els tomàquets i la sal i deixeu coure tot uns 30 minuts o fins que les verdures estiguin ben caramel·litzades.