Avui us porto la meva recepta de samfaina.
Realment no en faig massa, bàsicament a l'estiu en faig bastanta i la conservo per tenir-ne quan ja no tenim verdures de temporada i així sempre tenim un acompanyament a mà.
► Temps de preparació: 1 hora
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 2 cebes
✓ 2 dents d'all
✓ 1 pebrot vermell
✓ 1 pebrot verd
✓ 3 albergínies
✓ 1 carbassó gros
✓ 4 tomàquets
✓ oli d'oliva
✓ sal
Preparació
- Renteu i talleu totes les verdures a cubets, excepte l'all que cal trinxar i els tomàquets que els pelarem i tallarem ben petits.
- En una paella gran, tireu un raig d'oli i comenceu coent-hi els pebrots. Ho deixeu un 5 minuts i hi afegiu la ceba i l'all trinxat.
- Al cap de 10 minuts, afegiu-hi l'albergínia i tot seguit el carbassó.
- Quan aquestes últimes verdures hagin començat a estovar-se, incorporeu els tomàquets i la sal i deixeu coure tot uns 30 minuts o fins que les verdures estiguin ben caramel·litzades.