Segur que l'heu vist per molts llocs aquest braç de gitano salat. Jo ja fa anys que el faig i, de tant en tant, cau.

Mai l'havia compartit, així que ara que tinc foto, aquí us deixo com el faig.

Temps de preparació: 25 min + 2 h nevera

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 3 ous

✓ 250g d'espinacs

✓ formatge d'untar

✓ salmó fumat

✓ 1/2 ceba

✓ oli d'oliva

✓ sal i pebre

Preparació

  1. Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix i prepareu una safata d'uns 30x20 cm forrada amb paper de forn.
  2. Escaldeu els espinacs en aigua bullint 2 minuts i deixeu escórrer bé tota l'aigua (apreteu una mica amb una forquilla contra el colador).
  3. Passeu els espinacs a un bol, salpebreu, afegiu els rovells i barregeu.
  4. Per altra banda, munteu les clares a punt de neu i les incorporeu amb l'ajuda d'una espàtula a la mescla d'espinacs i rovells amb moviments envolvents.
  5. Quan tingueu una mescla d'un verd homogeni, aboqueu-la a la safata preparada i fornegeu entre 10 i 15 minuts.
  6. Prepareu un paper de forn sobre el marbre.
  7. Encara ben calent, aboqueu sobre aquest paper de forn praparat, desenganxeu amb compte el paper amb el que s'ha cuit i enrotlleu com si fos un braç de gitano.
  8. Deixeu que es refredi així, de manera que després s'enrotlli sense trencar-se.
  9. Un cop fred, desenrotlleu i unteu amb formatge cremós.
  10. Talleu mitja ceba ben petita i poseu-la per sobre del formatge (també hi queda molt bé cibulet).
  11. Repartiu el salmó fumat per sobre i torneu a enrotllar. Ajudeu-vos del paper de forn per a que quedi ben apretadet.
  12. Deixeu refredar tot el braç de gitano embolicat de paper a la nevera com a mínim 2 hores.
  13. Talleu rodanxes d'un dit de gruix i serviu fred.