La recepta d'avui és la meva versió de rotllets de primavera. Jo la faig amb massa filo i la farceixo del que més m'agrada i d'allò que em queda pel fons de nevera. La carn trinxada a gust de cadascú, jo segons el que tinc, però entre pollastre, vedella i porc, la que més m'agrada és una barreja d'aquestes dues últimes.
He fet una salsa agradolça xinesa que hi combina molt i molt bé, treta de Recetas de Escándalo. Jo he canviat les proporcions de sucre, que n'he posat menys i el suc de taronja, en el meu cas és de llimona, perquè no tenia taronges en aquell moment.
Aquests rotllets a casa, amb una amanida o un primer plat lleugeret, ens salven molts dinars i sopars sense donar massa feina.
► Temps de preparació: 1 h
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients pels rotllets
✓ una mica més de mig paquet de massa filo
✓ 1/2 porro
✓ 1/2 ceba
✓ 1 pastanaga gran o 2 petites
✓ 1/4 de col
✓ un grapat de xampinyons
✓ 500g de carn trinxada
✓ 1 dent d'all
✓ 2 cullerades de salsa de soja
✓ 1 trosset de gingebre fresc
✓ ou batut per pintar
Ingredients per a la salsa
✓ 2 cullerades soperes de salsa de soja
✓ suc de mitja llimona/ taronja
✓ 120ml d'aigua
✓ 2 cullerades de ketchup
✓ 4 cullerades de vinagre de vi blanc
✓ 1 culleradeta de farina de blat de moro
✓ 2 culleradetes de sucre
✓ 1 culleradeta de salsa Perrins (opcional)
Preparació
- Comenceu pel farcit dels rotllets: en una paella coeu la carn, quan estigui gairebé cuita, afegiu la ceba i el porro tallats a la juliana.
- Afegiu la pastanaga ratllada, la col tallada molt fineta i els xampinyons trossejats.
- Tot seguit, afegiu l'all i el gingebre ratllats i també la salsa de soja, la sal i el pebre. No ho saleu massa, que la soja ja és salada.
- Retireu del foc, penseu que no cal coure massa les verdures, ja s'acabaran de fer al forn.
- Passeu a muntar els rotllets: talleu els fulls de massa filo per la meitat amb l'ajuda d'un ganivet. En un extrem, poseu 2 cullerades de farcit deixant dos dits de marge a banda i banda. L'altre extrem pinteu-lo amb ou batut, que farà de pegament. Aquests dos dits de marge a cada costat que heu deix sense farcit, doblegueu-los sobre si mateixos i enrotlleu la massa del farcit cap al tros pintat d'ou.
- Engegueu el forn a 180°C amb calor a dalt i baix.
- Aneu fent els rotllets i disposeu-los sobre una safata deforn forrada amb paper.
- Pinteu-los amb ou batut i coeu uns 20 minuts, fins que els veieu daurats.
- Mentre són al forn, prepareu la salsa: en un cassó a foc mitjà poseu la salsa de soja, el suc de llimona o taronja, el sucre, el ketchup i la salsa Perrins. Barregeu bé i vigileu que no s'enganxi.
- Per altra banda, diluïu la farina de blat de moro a l'aigua fins qu no quedin grumolls i quan el contingut del cassó comenci a bullir hi incorporeu aquesta mescla.
- Remeneu durant uns minuts fins que veieu que s'espesseix i retireu del foc.
- Serviu els rotllets acompanyats d'un bol amb la salsa.