La recepta d'avui és la meva versió de rotllets de primavera. Jo la faig amb massa filo i la farceixo del que més m'agrada i d'allò que em queda pel fons de nevera. La carn trinxada a gust de cadascú, jo segons el que tinc, però entre pollastre, vedella i porc, la que més m'agrada és una barreja d'aquestes dues últimes.

He fet una salsa agradolça xinesa que hi combina molt i molt bé, treta de Recetas de Escándalo. Jo he canviat les proporcions de sucre, que n'he posat menys i el suc de taronja, en el meu cas és de llimona, perquè no tenia taronges en aquell moment.

Aquests rotllets a casa, amb una amanida o un primer plat lleugeret, ens salven molts dinars i sopars sense donar massa feina.

Temps de preparació: 1 h

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients pels rotllets

✓ una mica més de mig paquet de massa filo

✓ 1/2 porro

✓ 1/2 ceba

✓ 1 pastanaga gran o 2 petites

✓ 1/4 de col

✓ un grapat de xampinyons

✓ 500g de carn trinxada

✓ 1 dent d'all

✓ 2 cullerades de salsa de soja

✓ 1 trosset de gingebre fresc

✓ ou batut per pintar

Ingredients per a la salsa

✓ 2 cullerades soperes de salsa de soja

✓ suc de mitja llimona/ taronja

✓ 120ml d'aigua

✓ 2 cullerades de ketchup

✓ 4 cullerades de vinagre de vi blanc

✓ 1 culleradeta de farina de blat de moro

✓ 2 culleradetes de sucre

✓ 1 culleradeta de salsa Perrins (opcional)

Preparació

  1. Comenceu pel farcit dels rotllets: en una paella coeu la carn, quan estigui gairebé cuita, afegiu la ceba i el porro tallats a la juliana.
  2. Afegiu la pastanaga ratllada, la col tallada molt fineta i els xampinyons trossejats.
  3. Tot seguit, afegiu l'all i el gingebre ratllats i també la salsa de soja, la sal i el pebre. No ho saleu massa, que la soja ja és salada.
  4. Retireu del foc, penseu que no cal coure massa les verdures, ja s'acabaran de fer al forn.
  5. Passeu a muntar els rotllets: talleu els fulls de massa filo per la meitat amb l'ajuda d'un ganivet. En un extrem, poseu 2 cullerades de farcit deixant dos dits de marge a banda i banda. L'altre extrem pinteu-lo amb ou batut, que farà de pegament. Aquests dos dits de marge a cada costat que heu deix sense farcit, doblegueu-los sobre si mateixos i enrotlleu la massa del farcit cap al tros pintat d'ou.
  6. Engegueu el forn a 180°C amb calor a dalt i baix.
  7. Aneu fent els rotllets i disposeu-los sobre una safata deforn forrada amb paper.
  8. Pinteu-los amb ou batut i coeu uns 20 minuts, fins que els veieu daurats.
  9. Mentre són al forn, prepareu la salsa: en un cassó a foc mitjà poseu la salsa de soja, el suc de llimona o taronja, el sucre, el ketchup i la salsa Perrins. Barregeu bé i vigileu que no s'enganxi.
  10. Per altra banda, diluïu la farina de blat de moro a l'aigua fins qu no quedin grumolls i quan el contingut del cassó comenci a bullir hi incorporeu aquesta mescla.
  11. Remeneu durant uns minuts fins que veieu que s'espesseix i retireu del foc.
  12. Serviu els rotllets acompanyats d'un bol amb la salsa.