Què bona és la pasta farcida feta a casa! Massa poques vegades en faig, però val la pena.

Les proporcions de la pasta i el farcit són per a unes 8 persones, però la salsa per 4. És així perquè acostumo a congelar la meitat de raviolis i l'altre meitat la cuino el mateix dia que els faig amb la salsa.

La salsa és copiada de l'instagram de Sergi & Luigi, compte ple de receptes molt interessants i pendents de provar.

Temps de preparació: 2 h

Racions: 8

Dificultat: Mitja

Ingredients per a la pasta

✓ 440g de farina

✓ 15ml d'aigua (1 cullerada)

✓ 4 ous grans (205 ml)

✓ 1/2 culleradeta de sal (2ml)

Ingredients pel farcit

✓ 400g de carbassa

✓ 1 ceba

✓ 1/2 culleradeta de sucre morè

✓ 1 tros de gorgonzola

✓ sal i pebre

Ingredients per a la salsa

✓ 1 dent d'all

✓ 1/2 ceba

✓ 1/2 porro

✓ 50g de sobrassada

✓ 200ml de nata per cuinar

✓ sal i pebre

✓ daus de botifarra negra

✓ cibulet

Preparació

  1. Per fer la pasta, poseu els ous, l'aigua, la farina i la sal al bol i utilitzeu el batedor pla a velocitat 2 durant 30 segons.
  2. Canvieu el batedor pla pel ganxo i amasseu a velocitat 2 durant 2 minuts.
  3. Traieu la massa del bol, amasseu a mà 1 minut i deixeu reposar 20 minuts dins el bol tapat amb un drap.
  4. Mentrestant, prepareu el farcit. Per un costat, bulliu la carbassa i la deixeu escorrent. Per altra banda, talleu la ceba ben petita i feu-la en una paella fins que sigui ben toveta, tireu-hi el sucre i acabeu-la de caramel·litzar uns minuts més. En un bol barregeu la carbassa, la ceba i engrunes de formatge gorgonzola.
  5. Passeu a fer la salsa: sofregiu la ceba, el porro i l'all. Quan agafi color, afegiu la sobrassada. Als pocs minuts, incorporeu la nata i salpebreu. Coeu 5 minuts més al foc i tritureu fins que quedi una salsa ben fina.
  6. Dividiu la massa en 4 trossos, aplaneu cada tros i passeu-los per l'accessori d'estirar pasta de la següent manera: amb la posició 1, poseu velocitat 2 i introduïu un tros aplanat de massa, doblegueu la massa per la meitat i torneu a fer-la lliscar pel corró. Repetiu el procés de doblegat fins que la massa esigui suau. Empolvoreu lleugerament la pasta per a que no s'enganxi. Poseu el botó d'ajust a la posició 2 i passeu de nou la pasta per la màquina i així successivament fins arribar a la posició número 5.
  7. Col·loqueu les làmines sobre el marbre enfarinat, poseu porcions del farcit de carbassa amb l'ajuda d'una cullereta, tapeu amb una altra làmina de pasta, selleu bé amb els dits i talleu amb un talla pastes (jo, amb un de fer galetes).
  8. La pasta que no utilitzeu just al moment deixeu-la assecar 1 hora i congeleu.
  9. Bulliu la pasta en abundant aigua amb sal durant 6 minuts si és fresca o 7 si l'heu deixat assecar i l'heu congelat.
  10. Passat el temps de cocció, escorreu la pasta amb compte i serviu amb la salsa, botifarra negra trossejada passada 1 minut per la paella i cibulet.