Avui us porto un rap amb una salseta molt cremosa, un plat molt vistós pel contrast blanc i negre gràcies a la tinta de calamar, tot i que no deixa de banda el sabor.

Molt recomanable i ben fàcil.

La recepta és de la plataforma de Thermomix, però jo he fet la meva versió, que seria la meitat de la salsa, ja que a casa ens agrada més peix amb salsa que no salsa amb peix, tot i que això ja va a gustos.

Temps de preparació: 45 min

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 25g d'oli d'oliva

✓ 1 dent d'all

✓ 45ml d'oli

✓ 50g de ceba

✓ 50g de tomàquet triturat

✓ 35g de pebrot verd

✓ 1 polsim de pebre vermell dolç

✓ 250g de patates

✓ 200g de fumet de peix

✓ 1 bossa de tinta de calamar

✓ 6 lloms de rap

✓ pebre negre

✓ sal

Preparació amb Thermomix

  1. Poseu al got l'oli, els alls, la ceba, el tomàquet i el pebrot. Trossegeu 2seg/vel 5 i sofregiu 6 min/120ºC/vel 1.
  2. Afegiu el pebre vermell i les patates i programeu 2 min/120ºC/vel 1.
  3. Afegiu el brou de peix (jo he fet servir el que tenia d'aprofitar el caps d'unes gambes), la tinta de calamar i la sal i programeu 25 min/100ºC/vel 1.
  4. Quan quedin menys de 10 minuts, mentre es couen les patates, daureu el rap en una paella amb una mica d'oli. Salpebreu i mantingueu calent.
  5. Tritureu el contingut del got 1 min/ vel 5-10 progressivament.
  6. Repartiu l'emulsió en 6 plats fondos i col·loqueu els trossos de rap a sobre. per servir, regueu amb oli d'oliva i decoreu amb unes escames de sal.