Avui us porto un rap amb una salseta molt cremosa, un plat molt vistós pel contrast blanc i negre gràcies a la tinta de calamar, tot i que no deixa de banda el sabor.
Molt recomanable i ben fàcil.
La recepta és de la plataforma de Thermomix, però jo he fet la meva versió, que seria la meitat de la salsa, ja que a casa ens agrada més peix amb salsa que no salsa amb peix, tot i que això ja va a gustos.
► Temps de preparació: 45 min
❖ Racions: 6
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 25g d'oli d'oliva
✓ 1 dent d'all
✓ 45ml d'oli
✓ 50g de ceba
✓ 50g de tomàquet triturat
✓ 35g de pebrot verd
✓ 1 polsim de pebre vermell dolç
✓ 250g de patates
✓ 200g de fumet de peix
✓ 1 bossa de tinta de calamar
✓ 6 lloms de rap
✓ pebre negre
✓ sal
Preparació amb Thermomix
- Poseu al got l'oli, els alls, la ceba, el tomàquet i el pebrot. Trossegeu 2seg/vel 5 i sofregiu 6 min/120ºC/vel 1.
- Afegiu el pebre vermell i les patates i programeu 2 min/120ºC/vel 1.
- Afegiu el brou de peix (jo he fet servir el que tenia d'aprofitar el caps d'unes gambes), la tinta de calamar i la sal i programeu 25 min/100ºC/vel 1.
- Quan quedin menys de 10 minuts, mentre es couen les patates, daureu el rap en una paella amb una mica d'oli. Salpebreu i mantingueu calent.
- Tritureu el contingut del got 1 min/ vel 5-10 progressivament.
- Repartiu l'emulsió en 6 plats fondos i col·loqueu els trossos de rap a sobre. per servir, regueu amb oli d'oliva i decoreu amb unes escames de sal.