Quelitas és una marca comercial de galetes salades, que si no heu provat encara, us les recomano. Però ara ja no cal que les compreu, aquí teniu una recepta ben fàcil amb la que queden unes galetes iguals o més vicioses que les originals. La recepta és del blog Cuinant a Canet, on l’han fet amb la Thermomix, però no patiu els que, com jo, no teniu la màquina perquè fetes a mà queden perfectes.
► Temps de preparació: 40 min + 30 min repòs
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 200g d’aigua
✓ 180g d’oli d’oliva
✓ 20g de llevat fresc
✓ 550g de farina
✓ 10g de sal
✓ sal maldon
✓ sèsam
✓ orenga
Preparació
- Si disposeu de panificadora, aboqueu-hi l’aigua, l’oli, la farina, la sal i el llevat fresc una mica esmicolat i trieu un programa només d’amassat. Si preferiu fer-ho a mà, poseu els ingredients esmentats anteriorment en un bol i amasseu amb les mans fins que aconseguiu una massa brillant i homogènia.
- Estireu la massa amb l’ajuda d’un corró sobre el taulell. No cal enfarinar el marbre ja que la massa no s’enganxa.
- Talleu la massa en forma rodona petita i, després amb els dits, doneu-li forma ovalada si voleu que s’assemblin a les galetes originals.
- Marqueu amb una forquilla de postre totes les galetes.
- Poseu les galetes a la llauna de forn coberta per un paper vegetal o un full de silpat.
- Per sobre, hi podeu espolvorejar el que més us agradi. Jo n’he fet de tres tipus: unes amb sal maldon, d’altres amb sèsam i les últimes amb orenga.
- Deixeu reposar mitja hora.
- Engegeu el forn a 180º amb aire i fornegeu uns 13 minuts, fins que agafin color.