Avui vinc amb una recepta d'aquelles que no saps d'on vénen, que he trobat en un retall d'alguna revista a la llibreta de receptes de la meva mare.
Tot i que hi ha un munt de maneres de fer pollastre al forn, aquesta me la guardo per convertir-la en part del meu receptari habitual, i és que acaba resultant un pollastre al forn aromàtic, amb la pell cruixent i unes bones patates per acompanyar.
A més, com moltes receptes de carn al forn, comporta ben poca feina.
► Temps de preparació: 15 min + 1 h i 45 min de cocció
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 1 pollastre sencer net
✓ 1 i 1/2 llimona
✓ 1/2 taronja
✓ 1 branca de farigola
✓ 1 branca de romaní
✓ conyac
✓ oli
✓ sal i pebre negre
✓ aigua o brou
✓ 6 patates mitjanes
Preparació
- Renteu bé les patates i raspatlleu-les, ja que les farem amb pell.
- Talleu-les a grills grossets (peneu que seran força estona dins del forn) i deixeu-les en un bol amb aigua i el suc de mitja llimona mentre prepareu el pollastre.
- Assegureu-vos de tenir el pollastre ben net de vísceres i plomes. Per treure la resta d'aquestes últimes sempre podeu cremar amb el "soplete", ben dit amb el bufador de cuina.
- Engegueu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix i ventilador.
- Prepareu una reixa del forn i una safata. Sobre la reixa farem el pollastre i la safata de sota servirà per recollir els sucs i coure les patates.
- Poseu dins el pollastre les herbes, mitja llimona i mitja taronja fent de tap per a que no surti res.
- En un got poseu-hi el suc de mitja llimona, un raig d'oli, un raig de conyac, la sal i el pebre. Remeneu i pinteu el pollastre ja sobre la reixa del forn, així els sucs que caiguin ja aniran a la safata i donaran aroma dins del forn.
- Aboqueu a la safata un got d'aigua o de brou, o mig de cada. Així farà vapor al forn.
- Poseu la reixa amb el pollastre al mig del forn i a un nivell més inferior la safata amb l'aigua i/o brou.
- Compteu que caldran 30 minuts per cada 500g de pollastre (el meu pesava 1'750kg i ha estat 1h i 45 minuts al forn).
- Quan falti una hora per acabar la cocció, traieu el ventilador. En aquest moment mireu la safata i, si no queda suc, afegiu-ne un raig més d'aigua o brou.
- Tanqueu el forn i deixeu una hora més.
- Traieu el pollastre i les patates del forn i serviu sense barallar-vos per qui vol pit o cuixa!