Avui us porto una recepta de @perestone d'unes cuixetes de pollastre fetes al forn a baixa temperatura que queden perfectes, vaja diria jo. Són cruixents per fora i molt tendres per dins.

He de dir que no és una recepta molt ecològica perquè gastem el plàstic d'envasar al buit les cuixes, però fer-la de tant en tant val molt la pena.

La recepta original, al final, fa una reducció de la salsa afegint-li soja i espessint-la amb farina. Jo he aprofitat els sucs tal com han sortit del forn perquè m'encanta la combinacio d'herbes i llimona.

Temps de preparació: 20 min + 3 h cocció

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 12 cuixes de pollastre

✓ 3 patates mitjanes

✓ 1 llimona

✓ farigola, romaní i orenga

✓ sal i pebre

✓ oli d'oliva

✓ un bon raig de salsa de soja (opcional)

✓ 1 cullerada de farina (opcional)

Preparació

  1. Engegueu el forn a 140ºC amb calor dalt i baix.
  2. Salpebreu les cuixes i poseu-les en bosses d'envasar al buit amb les herbes aromàtiques i rodanxes de llimona.
  3. Traieu l'aire de les bosses, segelleu bé i col·loqueu a una safata apta pel forn.
  4. En altra una safata de forn, poseu les patates salpebrades, tallades per la meitat i regades amb un bon raig d'oli.
  5. Poseu les dues safates al forn i deixeu coure 3 hores.
  6. Traieu les dues safates, pugeu la temperatura del forn a 220ºC.
  7. Obriu les bosses, reserveu els líquids en una cassola i poseu les cuixes a la safata de patates (ara ja sense bossa). Torneu a posar al forn i daureu durant 5 minuts.
  8. I amb el suc reservat, podeu fer dues coses, o bé servir-lo tal qual o bé reduir-lo i fer-ne una salsa. Jo m'he decantat per la primera opció, el proper cop faré la salseta, que us explico igual com l'ha fet l'autor de la recepta.
  9. A la cassola on hi ha els sucs reservats, tireu-hi un bon raig de salsa de soja i una cullerada de farina. Remeneu a foc mig fins que s'espesseixi la salsa. Passeu per un colador de malla fina i reserveu. Si la voleu fer sense gluten, vigileu la salsa de soja i enlloc de farina de blat, poseu-hi midó de blat de moro.
  10. Emplateu dues cuixes amb mitja patata per cap i aboqueu els sucs o la salsa per sobre.