Doncs aquí va una recepta d'un cóc ràpid amb poquet sucre i farina d'arròs integral per fer-lo sense gluten.
Està tret de la plataforma de la Thermomix però picar i remenar els ingredients ho sabem fer tots, la tinguem o no. El gran avantatge és que la Thermomix et fa la farina d'arròs al moment i t'oblides de comprar farines.
► Temps de preparació: 1 h i 30 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 240g d'arròs integral
✓ 80g de dàtils sense pinyol
✓ 140g de poma (1 poma)
✓ 60g d'oli d'oliva
✓ 1 sobre doble de gaseoses o llevat sense gluten
✓ 1 culleradeta de bicarbonat
✓ 1 cullerada de psyllium
✓ 1/2 culleradeta de sal
✓ 60g de sucre
✓ 80g de nous pelades
✓ 4 ous
✓ 100g d'aigua
Preparació
- Us explico la preparació per a Thermomix, de manera tradicional seria el mateix utilitzant una picadora per a moldre l'arròs i picar bé els dàtils. A part d'això, només es tracta de remenar i cap al forn.
- Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i baix.
- Forreu amb paper i greixeu amb una mica d'oli un motlle de plumcake.
- Poseu l'arròs al got i moleu 1 min/vel 10. Retireu a un bol i reserveu.
- Poseu els dàtils al got i tritureu 5 seg/vel 10.
- Afegiu la poma i trossegeu 5 seg/vel 5.
- Incorporeu l'oli, la farina d'arròs reservada, el llevat, el bicarbonat, el psyllium, la sal, el sucre, les nous, els ous i l'aigua. Barregeu 20 seg/vel 4.
- Aboqueu la mescla al motlle ja preparat.
- Fornegeu uns 50 minuts (comproveu la cocció amb un escuradents).
- Traieu del forn, deixeu refredar uns minuts per desmotllar-lo i completament en una reixeta abans de tastar-lo.