Doncs aquí va una recepta d'un cóc ràpid amb poquet sucre i farina d'arròs integral per fer-lo sense gluten.

Està tret de la plataforma de la Thermomix però picar i remenar els ingredients ho sabem fer tots, la tinguem o no. El gran avantatge és que la Thermomix et fa la farina d'arròs al moment i t'oblides de comprar farines.

Temps de preparació: 1 h i 30 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 240g d'arròs integral

✓ 80g de dàtils sense pinyol

✓ 140g de poma (1 poma)

✓ 60g d'oli d'oliva

✓ 1 sobre doble de gaseoses o llevat sense gluten

✓ 1 culleradeta de bicarbonat

✓ 1 cullerada de psyllium

✓ 1/2 culleradeta de sal

✓ 60g de sucre

✓ 80g de nous pelades

✓ 4 ous

✓ 100g d'aigua

Preparació

  1. Us explico la preparació per a Thermomix, de manera tradicional seria el mateix utilitzant una picadora per a moldre l'arròs i picar bé els dàtils. A part d'això, només es tracta de remenar i cap al forn.
  2. Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i baix.
  3. Forreu amb paper i greixeu amb una mica d'oli un motlle de plumcake.
  4. Poseu l'arròs al got i moleu 1 min/vel 10. Retireu a un bol i reserveu.
  5. Poseu els dàtils al got i tritureu 5 seg/vel 10.
  6. Afegiu la poma i trossegeu 5 seg/vel 5.
  7. Incorporeu l'oli, la farina d'arròs reservada, el llevat, el bicarbonat, el psyllium, la sal, el sucre, les nous, els ous i l'aigua. Barregeu 20 seg/vel 4.
  8. Aboqueu la mescla al motlle ja preparat.
  9. Fornegeu uns 50 minuts (comproveu la cocció amb un escuradents).
  10. Traieu del forn, deixeu refredar uns minuts per desmotllar-lo i completament en una reixeta abans de tastar-lo.
    ‌‌