A casa portem temps buscant una recepta de massa de pizza que ens agradi. Potser dit així sona la mar de fàcil, però volem una pizza extra fina i cruixent, és molt demanar? La recepta d’avui, doncs, és una de les que més s’assembla al que busquem, però tot i això, no és la definitva. La recepta està treta de de Rechupete, però jo n’he fet la meitat.
► Temps de preparació: 1 h + 1 h repòs
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a la massa
✓ 500g de farina de força
✓ 250ml d’aigua tèbia
✓ 15g de sal
✓ 25ml d’oli d’oliva
✓ 12g de llevat fresc
Ingredients pel farcit
✓ 2 albergínies
✓ 1 cullerada de salsa de tomàquet
✓ formatge parmesà
✓ mozzarella
✓ olives negres sense pinyol
✓ 2 alls
✓ oli
✓ sal
✓ pebre
Preparació
- Poseu la farina en un bol gran, reservant-ne a part quatre cullerades, que podreu anar afegint mentre amasseu la pizza.
- Feu un clot al mig de la farina.
- Dissoleu el llevat amb l’aigua tèbia i aboqueu-ho al mig de la farina. Remeneu amb una cullera de fusta.
- Afegiu l’oli i la sal i seguiu barrejant.
- Enfarineu el marbre, aboqueu-hi la massa i treballeu-la amb les mans. Per seguir la recepta al peu de la lletra, he seguit les instruccions d’amassat de la web, on diu que, per a que la massa quedi més elàstica, cal estirar la massa en forma de xurro i retorçar-la en espiral diverses vegades. Al final, torneu a fer una bola i amasseu una mica més.
- Enfarineu el bol, poseu-hi la bola de massa i tapeu amb un drap durant 1 hora. Un truc per saber si ja està llesta per fer la pizza és que després d’apretar la massa amb un dit, aquesta torna a la seva posició original.
- Torneu al marbre i estireu molt bé la massa amb l’ajuda d’un corró. Recordeu que amb aquesta quantitat, us sortiran dues pizzes.
- Engegueu el forn a 200ºC amb calor a dalt i a baix.
- Pinteu-la amb una mica de salsa de tomàquet, escampeu-hi tires d’albergínia tallades molt fines, els alls trinxats, les olives trossejades, el formatge parmesà i la mozzarella. Acabeu-ho amb un raig d’oli i salpebreu.
- Introduïu la pizza al forn sobre la llauna forrada de paper sulfuritzat o un full de silpat i coeu-la uns 20 minuts aproximadament.