Aquesta recepta és la mateixa massa de pizza que faig sempre, però he canviat la combinació d'ingredients que posem per sobre.

El nom de la pizza està escurçat perquè porta més ingredients però llavors el nom sembla la llista de la compra enlloc d'una recpta. Duu també pera, ceba carame·litzada, nous i mozzarella. Si la pera us grinyola una mica, no en feu cas, us asseguro que queda molt bé juntament amb el formatge gorgonzola.

D'aquestes proporcions surten 2 pizzes de la mida de la safata del forn (jo normalment en faig una amb aquests ingredients per sobre i l'altre ben diferent, per no avorrir).

Temps de preparació: 1 h

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients massa de pizza

✓ 350g de farina de força

✓ 200ml d'aigua tèbia

✓ 1 culleradeta de sucre

✓ 1 culleradeta de sal

✓ 1 sobre de llevat sec de forner

✓ un raig d'oli

Ingredients farcit de la pizza

✓ 1 pera

✓ rúcula

✓ pernil salat

✓ 1/2 ceba grossa (o 1 de petita)

✓ mozzarella ratllada

✓ gorgonzola

✓ un grapat de nous

✓ pebre negre

✓ sal

✓ sucre morè

✓ vinagre de mòdena

Preparació

  1. Poseu els ingredients sòlids en un bol.
  2. Per altra banda, dissoleu el llevat en un got amb l'aigua tèbia i afegiu al bol.
  3. Amasseu a màquina o a mà uns 15 minuts.
  4. Deixeu reposar la massa tapada un mínim de 15 minuts (jo deixo reposar aquesta massa en funció de la pressa).
  5. Mentrestant, prepareu la ceba caramel·litzada: talleu la ceba a la juliana (feu tires ben primetes). En un cassó poseu un raig d'oli i confiteu la ceba, quan estigui ben tova, tireu-hi un polsim de sal i una culleradeta de sucre morè, deixeu una minuts més i al final aboqueu-hi també un raig de vinagre de mòdena. Agafarà un color marronós daurat. Reserveu.
  6. Enceneu el forn al màxim, jo a 300ºC.
  7. Passat el temps de repòs, enfarineu una mica en marbre, dividiu la massa en dos porcions, ja que us sortiran dos pizzes de base fina. Estireu-les ben primes amb l'ajuda d'un corró i poseu cada base sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat.
  8. Per sobre aneu posant els ingredients al vostre gust. A casa primer posem la mozzarella ratllada i pebre negre, i després per sobre ben escampat la pera tallada a làmines fines (pelada o no, al vostre gust), el gorgonzola esmicolat, la ceba caramel·litzada i les nous.
  9. Coeu al forn ben calent. Si la base és ben fina, estarà llesta en menys de 10 minuts.
  10. Al treure-la del forn hi poseu per sobre unes fulles de rúcula i pernil salat.