La recepta d'avui és la pizza per excel·lència d'aquesta temporada. Provant diferents combinacions d'ingredients, per nosaltres aquesta és la millor i ha arribat per quedar-se.
D'aquestes quantitats en surten 2 pizzes de massa fina. Espero que us agradi.
► Temps de preparació: 1 h
❖ Racions: 2
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients massa de pizza
✓ 350g de farina de força
✓ 200ml d'aigua tèbia
✓ 1 culleradeta de sucre
✓ 1 culleradeta de sal
✓ 1 sobre de llevat sec de forner
✓ un raig d'oli
Ingredients farcit de la pizza
✓ un grapat de trompetes
✓ 1/2 ceba grossa (o 1 de petita)
✓ mozzarella ratllada
✓ gorgonzola
✓ un grapat de nous
✓ pebre negre
✓ sal
✓ sucre morè
✓ vinagre de mòdena
Preparació
- Poseu els ingredients sòlids en un bol.
- Per altra banda, dissoleu el llevat en un got amb l'aigua tèbia i afegiu al bol.
- Amasseu a màquina o a mà uns 15 minuts.
- Deixeu reposar la massa tapada un mínim de 15 minuts (jo deixo reposar aquesta massa en funció de la pressa).
- Mentrestant, prepareu la ceba caramel·litzada: talleu la ceba a la juliana (feu tires ben primetes). En un cassó poseu un raig d'oli i confiteu la ceba, quan estigui ben tova, tireu-hi un polsim de sal i una culleradeta de sucre morè, deixeu una minuts més i al final aboqueu-hi també un raig de vinagre de mòdena. Agafarà un color marronós daurat. Reserveu.
- Enceneu el forn al màxim, jo a 300ºC.
- Passat el temps de repòs, enfarineu una mica en marbre, dividiu la massa en dos porcions, ja que us sortiran dos pizzes de base fina. Estireu-les ben primes amb l'ajuda d'un corró i poseu cada base sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat.
- Per sobre aneu posant els ingredients al vostre gust. A casa primer posem la mozzarella ratllada i pebre negre, i després per sobre ben escampat les trompetes, el gorgonzola esmicolat, la ceba caramel·litzada i les nous.
- Coeu al forn ben calent. Si la base és ben fina, estarà llesta en menys de 10 minuts.