Sempre n'havia volgut fer de paté de campanya, aquesta mena de terrina de carn gustosa i addictiva que he tastat algun cop i m'ha semblat deliciosa. Al veure el pas a pas de la.cocinadeli, m'he animat a fer-lo i està espectacular. Caurà més vegades segur!

Com que havia llegit altres receptes abans que portaven alcohol, les carns del meu paté han macerat una nit a la nevera amb conyac. La resta, és exactament com l'original. Us l'explico més avall.

Temps de preparació: 2 h + 8 h nevera

Racions: 10

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 250g de cap de llom

✓ 400g de papada de porc

✓ 300g de fetge de porc

✓ 2 ous

✓ 15ml de conyac

✓ 1 dent d'all

✓ 1/2 ceba

✓ 1 cullerada de mantega

✓ 1 culleradeta de sal

✓ nou moscada

✓ pebre negre

Preparació

  1. Trinxeu tota la carn, millor a màquina. Amb ganivet també podeu, però serà molt més entretingut.
  2. Poseu tota la carn en un bol, afegiu el conyac, barregeu, tapeu i reserveu a la nevera fins l'endemà.
  3. El dia següent, ratlleu la ceba i coeu-la amb la cullerada de mantega fins que sigui ben toveta.
  4. Enceneu el forn a 170ºC amb calor dalt i baix.
  5. Traieu la carn de la nevera, afegiu la sal, el pebre, la nou moscada, l'all trinxat, la ceba cuita i els dos ous (reservant una miqueta de clara per pintar).
  6. Barregeu bé fins que quedi una pasta amb tots els ingredients ben integrats.
  7. Greixeu un motlle rectangular de plumcake i aboqueu totala mescla.
  8. Aplaneu la superfície amb una espàtula i pinteu amb la mica de clara d'ou reservada.
  9. Coeu al forn 1h i 15 minuts.
  10. Treieu del for, deixeu refredar i desmotlleu.
  11. A l'hora de menjar. talleu-ne llesquetes primes i serviu acompanyat de torrades de pa.
  12. El que no us hagueu de menjar aviat, podeu fer porcions i congelar-les. Per descongelar quan us convingui, primer ho deixeu unes hores a la nevera i després a temperatura ambient.