Sempre n'havia volgut fer de paté de campanya, aquesta mena de terrina de carn gustosa i addictiva que he tastat algun cop i m'ha semblat deliciosa. Al veure el pas a pas de la.cocinadeli, m'he animat a fer-lo i està espectacular. Caurà més vegades segur!
Com que havia llegit altres receptes abans que portaven alcohol, les carns del meu paté han macerat una nit a la nevera amb conyac. La resta, és exactament com l'original. Us l'explico més avall.
► Temps de preparació: 2 h + 8 h nevera
❖ Racions: 10
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 250g de cap de llom
✓ 400g de papada de porc
✓ 300g de fetge de porc
✓ 2 ous
✓ 15ml de conyac
✓ 1 dent d'all
✓ 1/2 ceba
✓ 1 cullerada de mantega
✓ 1 culleradeta de sal
✓ nou moscada
✓ pebre negre
Preparació
- Trinxeu tota la carn, millor a màquina. Amb ganivet també podeu, però serà molt més entretingut.
- Poseu tota la carn en un bol, afegiu el conyac, barregeu, tapeu i reserveu a la nevera fins l'endemà.
- El dia següent, ratlleu la ceba i coeu-la amb la cullerada de mantega fins que sigui ben toveta.
- Enceneu el forn a 170ºC amb calor dalt i baix.
- Traieu la carn de la nevera, afegiu la sal, el pebre, la nou moscada, l'all trinxat, la ceba cuita i els dos ous (reservant una miqueta de clara per pintar).
- Barregeu bé fins que quedi una pasta amb tots els ingredients ben integrats.
- Greixeu un motlle rectangular de plumcake i aboqueu totala mescla.
- Aplaneu la superfície amb una espàtula i pinteu amb la mica de clara d'ou reservada.
- Coeu al forn 1h i 15 minuts.
- Treieu del for, deixeu refredar i desmotlleu.
- A l'hora de menjar. talleu-ne llesquetes primes i serviu acompanyat de torrades de pa.
- El que no us hagueu de menjar aviat, podeu fer porcions i congelar-les. Per descongelar quan us convingui, primer ho deixeu unes hores a la nevera i després a temperatura ambient.