Recepta idònia per a la temporada de fred. La podeu fer tant amb fredolics acabats de collir ben nets, conservats en salmorra i deixats en remull unes hores abans per dessalar o congelats ja cuits; que és de les tres maneres que en gastem a casa.
► Temps de preparació: 40 min
❖ Racions: 2
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 2 patates grans
✓ 2 alls
✓ un bon grapat de fredolics
✓ 2 tires de cansalada
✓ oli
✓ sal i pebre
✓ julivert per decorar
Preparació
- Peleu i trossegeu les patates. Poseu-les en una olla amb aigua que les cobreixi i feu-les bullir amb un polsim de sal durant 20 minuts.
- Mentrestant, talleu els alls ben petits i fregiu-los en una paella. Afegiu-hi els fredolics i reserveu.
- Un cop tingueu les patates cuites, llenceu l'aigua de bullir-les i passeu les patates pel passapurés.
- Afegiu la patata a la paella on teniu els fredolics i remeneu.
- Per altra banda, daureu la cansalada a la planxa sense oli.
- Per emplatar, unteu una anella amb oli, poseu-la sobre un plat i ompliu de la barreja, traieu l'anella amb cura.
- Salpebreu, tireu.hi un raig d'oli i poseu-hi la tira de cansalada cruixent per sobre.