Recepta idònia per a la temporada de fred. La podeu fer tant amb fredolics acabats de collir ben nets, conservats en salmorra i deixats en remull unes hores abans per dessalar o congelats ja cuits; que és de les tres maneres que en gastem a casa.

Temps de preparació: 40 min

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 2 patates grans

✓ 2 alls

✓ un bon grapat de fredolics

✓ 2 tires de cansalada

✓ oli

✓ sal i pebre

✓ julivert per decorar

Preparació

  1. Peleu i trossegeu les patates. Poseu-les en una olla amb aigua que les cobreixi i feu-les bullir amb un polsim de sal durant 20 minuts.
  2. Mentrestant, talleu els alls ben petits i fregiu-los en una paella. Afegiu-hi els fredolics i reserveu.
  3. Un cop tingueu les patates cuites, llenceu l'aigua de bullir-les i passeu les patates pel passapurés.
  4. Afegiu la patata a la paella on teniu els fredolics i remeneu.
  5. Per altra banda, daureu la cansalada a la planxa sense oli.
  6. Per emplatar, unteu una anella amb oli, poseu-la sobre un plat i ompliu de la barreja, traieu l'anella amb cura.
  7. Salpebreu, tireu.hi un raig d'oli i poseu-hi la tira de cansalada cruixent per sobre.