Tot i que no em declaro molt fan ni de la quiche ni del pastís salat per la textura aquesta de truita amb gust de nata, de tant en tant en cau algun per arreglar algun sopar quan escassegen les idees.

Aquest pastís que vaig veure a La Cuina de l'Olga m'ha sorprès positivament i m'ha agradat molt més que els que havia tastat fins ara.

Així que aquí teniu la recepta, que torna a ser de la Thermomix, i com que tot es pot adaptar, també hi ha la recepta amb el mètode tradicional.

Temps de preparació: 1 h i 10 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 300g de bròquil (les floretes)

✓ 150 g de pastanaga

✓ 150g de ceba

✓ 40g d'oli d'oliva

✓ 200g de nata

✓ 5 ous

✓ 60g de parmesà

✓ 3 cullerades de flocs de civada (jo he posat flocs de mill)

✓ 1 culleradeta de sal

✓ un pessic de pebre negre

Preparació amb Thermomix

  1. Engegueu el forn a 170ºC amb calor dalt i baix i forreu un motlle rectangular de plumcake amb paper de forn.
  2. Poseu les floretes de bròquil al got i trossegeu 6 seg/vel 4. Aboqueu al cistellet i reserveu.
  3. Poseu al got l'oli i la pastanaga i ceba trossejades i piqueu 3 seg/ vel 5. Introduïu al cistellet amb el bròquil.
  4. Programeu 12 min/ Varoma/ gir invers vel 1. Després traieu el cistell amb l'ajuda de la ranura de l'espàtula.
  5. Poseu al got el parmesà i la mozzarella una mica trossejats i piqueu-los 10 seg/ vel 10 (si els feu servir ratllats, salteu-vos aquest pas).
  6. Afegiu al got on ja teniu els formatges la nata, els ous, la civada (jo mill per fer-ho sense gluten), la sal i el pebre i barregeu 10 seg/ gir invers vel 3.
  7. Aboqueu al got les verdures del cistell, barregeu amb l'espàtula i passeu tota la barreja al motlle que heu preparat.
  8. Coeu al forn uns 45 minuts i deixeu refredar abans de desmotllar.
  9. Talleu en porcions i serviu a temperatura ambient o fred. A mi m'ha agradat més fred, el dia següent de fer-lo.