M'encanten els pastissos de formatge i no sabia perquè tenia tant de renom la Tarta de queso La Viña, però al tastar la primera cullerada, ja entenc perquè tanta fama, és brutal!

El nom del pastís ve pel nom del restaurant donostiarra de Santiago Rivera, el creador del pastís i el seu secret és el percentatge de greix que conté, que el fa molt cremós.

Hi ha moltíssimes receptes d'aquest pastís, jo he seguit al peu de la lletra la del blog Tía Alía i la recomano al 100%.

Al ser pocs a casa i intentar no sortir rodolant, jo he fet la meitat de quantitat que aquí us deixo.

Temps de preparació: 50 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 570g de formatge cremós (tipus Philadelphia)

✓ 4 ous

✓ 230g de sucre

✓ 280ml de nata líquida del 35% de greix

✓ 1 cullerada de farina

Preparació

  1. Engegueu el forn amb calor dalt i baix a 200ºC.
  2. Barregeu tots els ingredients amb unes varilles o un robot de cuina. Jo sempre ho faig per aquest ordre: els ous amb el sucre, el formatge, la nata i finalment la cullerada de farina.
  3. Forreu un motlle d'uns 20cm de diàmetre amb paper de forn i aboqueu-hi la massa.
  4. Coeu el pastís durant 40 minuts.
  5. Deixeu refredar, desmotlleu i conserveu a la nevera per menjar fred.