Vet aquí un cóc amb un toc molt original gràcies a la combinació de carbassó,  llima, formatge i festucs salats.

És una recepta de la meva amiga Maria, que me la recomanar molt encertadament.

Temps de preparació: 1 h

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients pel cóc

✓ 3 ous

✓ 250g de carbassó

✓ 125ml d'oli de gira-sol

✓ 225g de farina

✓ 150g de sucre

✓ 1 sobre de llevat Royal

✓ 1 llima

✓ un pessic de sal per cada ou

Ingredients per a la crema de formatge

✓ 200g de crema de formatge

✓ 100g de sucre llustre

✓ suc d'una llima

✓ ratlladura de mitja llima

✓ festucs torrats i salats

Preparació

  1. Escalfeu el forn a 160°C amb calor a dalt i baix.
  2. Ratlleu el carbassó ben fi i escórreu bé l'aigua aixafant-lo amb una cullera contra un colador. Reserveu.
  3. En un bol barregeu bé els ous amb la sal i el sucre amb unes varilles.
  4. Afegiu l'oli, el suc i la ratlladura de llima i remeneu.
  5. Incorporeu la farina i el llevat i, per últim, el carbassó ratllat. Barregeu per a que quedi ben repartit per la massa.
  6. Aboqueu la massa a un motlle forrat de paper de forn i greixat.
  7. Coeu uns 30 minuts, fins que puntxant-lo surti el ganivet net.
  8. Mentrestant, feu la crema: barregeu tots els ingredients i deixeu que refredi a la nevera.
  9. Quan el cóc estigui a temperatura ambient, cobriu-lo amb la crema de formatge i escampeu festucs una mica trinxats.