Vet aquí un cóc amb un toc molt original gràcies a la combinació de carbassó, llima, formatge i festucs salats.
És una recepta de la meva amiga Maria, que me la recomanar molt encertadament.
► Temps de preparació: 1 h
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients pel cóc
✓ 3 ous
✓ 250g de carbassó
✓ 125ml d'oli de gira-sol
✓ 225g de farina
✓ 150g de sucre
✓ 1 sobre de llevat Royal
✓ 1 llima
✓ un pessic de sal per cada ou
Ingredients per a la crema de formatge
✓ 200g de crema de formatge
✓ 100g de sucre llustre
✓ suc d'una llima
✓ ratlladura de mitja llima
✓ festucs torrats i salats
Preparació
- Escalfeu el forn a 160°C amb calor a dalt i baix.
- Ratlleu el carbassó ben fi i escórreu bé l'aigua aixafant-lo amb una cullera contra un colador. Reserveu.
- En un bol barregeu bé els ous amb la sal i el sucre amb unes varilles.
- Afegiu l'oli, el suc i la ratlladura de llima i remeneu.
- Incorporeu la farina i el llevat i, per últim, el carbassó ratllat. Barregeu per a que quedi ben repartit per la massa.
- Aboqueu la massa a un motlle forrat de paper de forn i greixat.
- Coeu uns 30 minuts, fins que puntxant-lo surti el ganivet net.
- Mentrestant, feu la crema: barregeu tots els ingredients i deixeu que refredi a la nevera.
- Quan el cóc estigui a temperatura ambient, cobriu-lo amb la crema de formatge i escampeu festucs una mica trinxats.