La recepta d'avui és especial per aquells dies que no tenim masses ingredients frescos ni molta inspiració a la cuina, però sí ganes d'una bona empanadilla.
► Temps de preparació: 45 min
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 2 làmines de pasta de full
✓ 3 llaunes de tonyina
✓ pebrot escalivat a ull
✓ un grapat de pinyons
✓ 2 ous durs
✓ oli i sal
✓ 1 ou batut
Preparació
- Engegeu el forn a 200ºC amb calor a dalt i baix.
- Trinxeu tots el ingredients per farcir i barregeu-los bé, excepte els pinyons que hi van sencers.
- Poseu sal i oli al gust.
- A part, estireu la pasta de full i talleu-ne cercles individuals amb un tallapastes rodó. Les làmines que vagin a sota caldrà punxar-les, les que hi vagin a sobre no cal.
- Farciu amb la barreja anterior i tapeu amb una altre rodanxa de pasta de full i apreteu-la per treure-li l’aire que pugui quedar.
- Feu-hi una xemeneia (un forat al mig del pastelillo que traspassi la làmina de full de sobre).
- Pinteu amb un ou batut i enforneu fins que agafi un color daurat.
- Es pot menjar tebi o fred.