Fa temps que no endolceixo el blog amb unes postres, i això que la meva afició a la cuina va començar per la pastisseria.

La panna cotta com el seu nom indica en italià és tan senzill com nata cuita i es fa en un moment aconseguint unes molt bones postres sense suar.

Temps de preparació: 15 min + 4 h repòs

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 500g de nata

✓ 60g de sucre

✓ pell de mitja llimona

✓ 1 beina de vainilla

✓ 3 fulls de gelatina

✓ melmelada per acompanyar

Preparació

  1. Submergiu les fulles de gelatina en aigua freda durant 10 minuts.
  2. Mentrestant, poseu la nata, el sucre, la pell de llimona i la beina de vainilla en un cassó. Podeu aromatitzar la nata amb el que preferiu en lloc de llimona i vainilla (canyella, cafè, xocolata...)
  3. Deixeu que arribi a bullir i retireu del foc.
  4. Escórreu les fulles de gelatina amb les mans i tireu-les a la nata acabada de retirar del foc i ben calenta.
  5. Remeneu bé per a dissoldre la gelatina.
  6. Repartiu entre 4 motlles de flam i deixeu refredar a temperatura ambient.
  7. Quan ja s'hagin atemperat, poseu a la nevera un mínim de 4 hores per a que quatlli bé.
  8. Per servir, desmotlleu en un plat amb l'ajuda d'un ganivet i acompanyeu amb melmelada, avui a casa n'hem tastat una que ens van regalar de "tuno indio canario", gran descobriment!. També podeu acompanyar amb fruits vermells.