La pakora és un plat típic hindú d'una mena de massa de verdures amb farina de cigró i espècies que es fregeix. Podríem dir doncs que són com una mena de bunyols especiats de verdures.

La meva recepta està copiada de Directo al Paladar i, la veritat és que l'he descobert per pura casualitat buscant opcions per donar sortida a un tros de bròquil i de carbassó que portaven dies a la nevera. I per ser una recepta que no buscava i feta amb sobres, m'ha sorprès molt gratament.

Temps de preparació: 20 min

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a la massa

✓ 100g de bròquil

✓ 100g de carbassó

✓ 100g de ceba

✓ 125g de farina de cigró

✓ 70g d'aigua

✓ 10g de comí

✓ 10g de sal

✓ 5g de bicarbonat

✓ oli d'oliva per fregir

Ingredients per a la salsa

✓ 1 iogurt grec

✓ 1 cullerada de mostassa a l'antiga

Preparació

  1. Passeu el bròquil, el carbassó i la ceba per la picadora i passeu-los a un bol. Millor que quedin ben triturats, però no passa res perquè quedi algun tros més gros.
  2. Incorporeu la farina, l'aigua, la sal, el bicarbonat i el comí. Remeneu fins que quedi tot ben integrat.
  3. Dueu una paella amb oli d'oliva al foc i aneu fregint els bunyols, uns 5 minuts per cada costat o fins que estiguin daurats pels dos costats.
  4. Per fer els bunyols ajudeu-vos de dues culleres soperes, amb una agafeu una porció de massa i amb l'altra l'empenyeu cap a dins de l'oli calent.
  5. Passeu els bunyols per un paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
  6. Per a la salsa, barregeu el iogurt amb la mostassa.
  7. Serviu les pakores acompanyadaes de salsa.