Hi ha dies en que no queda pa i no hi ha massa temps, però de gana no en falta. Per moments així, us recomano aquest panets sense gluten i sense forn que es fan en 10 minuts.

La recepta és del blog Glutendence, d'on ja he tret més d'una massa sense gluten amb molt bon resultat.

Temps de preparació: 10 min

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 40g de farina de cigró

✓ 140g de midó de blat de moro

✓ 20g de midó de patata o de tapioca

✓ 6g de sucre

✓ 6g de goma xantana

✓ 4g de sal

✓ 5g de llevat

✓ 20g d'oli d'oliva

✓ 160g de llet

Preparació

  1. En un bol gran, barregeu tots els ingredients secs i barregeu.
  2. Afegiu els líquids: l'oli i la llet. Remeneu amb uan cullera fins que no quedi gens de farina seca.
  3. Deixeu la cullera i amasseu amb la mà dins del mateix bol fins que la massa sigui homogènia (aquest amassat a mà no és imprescindible però fa que la molla del pa sigui més bonica).
  4. Enfarineu la superfície de treball i aboqueu-hi la massa.
  5. Estireu la massa amb l'ajuda d'un corró fins que tingui un gruix entre mig i un centímetre i talleu amb un talla-pastes o amb un got (surten entre 4 i 6 pans depenent de la mida).
  6. Escalfeu una paella a foc mitjà i quan sigui calenta, col·loqueu els panets (sense gens d'oli), baixeu el foc al mínim, tapeu i deixeu coure 5 minuts.
  7. Doneu la volta als panets i coeu 5 minuts més, ara ja sense tapar.
  8. Retireu del foc i, quan siguin tebis, obriu pel mig i farciu.