Hi ha dies en que no queda pa i no hi ha massa temps, però de gana no en falta. Per moments així, us recomano aquest panets sense gluten i sense forn que es fan en 10 minuts.
La recepta és del blog Glutendence, d'on ja he tret més d'una massa sense gluten amb molt bon resultat.
► Temps de preparació: 10 min
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 40g de farina de cigró
✓ 140g de midó de blat de moro
✓ 20g de midó de patata o de tapioca
✓ 6g de sucre
✓ 6g de goma xantana
✓ 4g de sal
✓ 5g de llevat
✓ 20g d'oli d'oliva
✓ 160g de llet
Preparació
- En un bol gran, barregeu tots els ingredients secs i barregeu.
- Afegiu els líquids: l'oli i la llet. Remeneu amb uan cullera fins que no quedi gens de farina seca.
- Deixeu la cullera i amasseu amb la mà dins del mateix bol fins que la massa sigui homogènia (aquest amassat a mà no és imprescindible però fa que la molla del pa sigui més bonica).
- Enfarineu la superfície de treball i aboqueu-hi la massa.
- Estireu la massa amb l'ajuda d'un corró fins que tingui un gruix entre mig i un centímetre i talleu amb un talla-pastes o amb un got (surten entre 4 i 6 pans depenent de la mida).
- Escalfeu una paella a foc mitjà i quan sigui calenta, col·loqueu els panets (sense gens d'oli), baixeu el foc al mínim, tapeu i deixeu coure 5 minuts.
- Doneu la volta als panets i coeu 5 minuts més, ara ja sense tapar.
- Retireu del foc i, quan siguin tebis, obriu pel mig i farciu.