Doncs aquí va una recepta d'un pa que no cal deixar reposar. Aquesta recepta va molt bé per aquells dies amb pressa i sense pa al congelador.

La recepta és de la plataforma de la Thermomix però les farines les he modificat, ja que jo no faig servir premescles comercials sense gluten. La veritat és que el resultat m'ha agradat molt.

Temps de preparació: 1 h

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 2 clares d'ou

✓ 5 gotes de suc de llimona

✓ 1 cullerada de vinagre

✓ 20g d'oli d'oliva

✓ 1 culleradeta de sucre

✓ 25g de llevat fresc

✓ 50g de fècula de patata

✓ 125g d'arròs

✓ 150g de midó de blat de moro

✓ 100g de mill

✓ 75g de cigrons

✓ 10g de goma xantana

✓ 5g de psyllium

✓ 1 culleradeta de sal

Preparació amb la Thermomix

  1. Primer moleu l'arròs, el mill i els cigrons per fer-ne farina 1min/vel 10.
  2. Engegueu el forn a 220ºC amb calor a dalt i baix.
  3. Prepareu una cassola o recipient amb tapa apta pel forn i pinteu el cul i les parets amb una mica d'oli.
  4. Anem a per la massa: col·loqueu la papallona a les ganivetes, afegiu les clares i el suc de llimona i munteu 2 min/vel 4. Retireu la papallona, aboqueu les clares en un bol i reserveu.
  5. POseu al got l'aigua, el vinagre, l'oli i el sucre. Escalfeu 1 min/37ºC/vel 1.
  6. Afegiu el llevat fresc i mescleu 5 seg/vel 3.
  7. Incorporeu les clares muntades, les farines, els midons i la sal. Barregeu 20 seg/ vel 6 i amsseu 5 min/espiga.
  8. Retireu la massa del bol sobre el taulell de la cuina untat d'oli i doneu forma de bola.
  9. Poseu la bola a la cassola o recipient greixat, feu algun tall sobre el pa i tapeu.
  10. Dueu la cassola al forn ja calent durant 45 minuts.
  11. Retireu el pa de la cassola i deixeu refredar sobre una reixeta.