Avui una recepta diferent d'un "pa" pla, molt fàcil de preparar, sense amassat i molt adient per untar, només una mica de repòs. I poso pa entre cometes perquè no espereu un pa amb crosta cruixent i una molla esponjosa, és més aviat com una tortita amb força més consistència.
La recepta és de 2BreadSlices, el blog del sandwich, que he descobert fa poc i té posts molt xulos. Ja tinc més receptes pendents de fer! No s'acaba mai la llista...
► Temps de preparació: 1 h + 4 h repòs
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 135g de farina de cigró
✓ 250ml d'aigua
✓ 45ml d'oli
✓ 125g de moniato ratllat
✓ 1 pessic de pebre blanc
✓ 1 pessic de sal
✓ herbes provençals o julivert (opcional)
Preparació
- En un bol barregeu la farina, l'oli i l'aigua. Cobriu amb un drap i deixeu reposar un mínim de 4 hores a temperatura ambient (jo ho faig la nit anterior i així no tinc sensació d'espera jeje).
- Passat aquest temps, engegueu el forn a 220ºC amb calor dalt i baix.
- Peleu el moniato, ratlleu-lo i afegiu-lo a la mescla anterior.
- Incorporeu també la sal i les espècies.
- Prepareu un motlle quadrat d'uns 22-24cm forrat amb paper de forn i poseu-hi la mescla, ajudant-vos a estendre-la amb una espàtula i deixant-la força fineta.
- Fornegeu entre uns 35 i 45 minuts, fins que ho veieu ben daurat.
- Retireu del forn, desmotlleu i talleu de la mida i forma que preferiu, jo a triangles.