Avui una recepta diferent d'un "pa" pla, molt fàcil de preparar, sense amassat i molt adient per untar, només una mica de repòs. I poso pa entre cometes perquè no espereu un pa amb crosta cruixent i una molla esponjosa, és més aviat com una tortita amb força més consistència.

La recepta és de 2BreadSlices, el blog del sandwich, que he descobert fa poc i té posts molt xulos. Ja tinc més receptes pendents de fer! No s'acaba mai la llista...

Temps de preparació: 1 h + 4 h repòs

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 135g de farina de cigró

✓ 250ml d'aigua

✓ 45ml d'oli

✓ 125g de moniato ratllat

✓ 1 pessic de pebre blanc

✓ 1 pessic de sal

✓ herbes provençals o julivert (opcional)

Preparació

  1. En un bol barregeu la farina, l'oli i l'aigua. Cobriu amb un drap i deixeu reposar un mínim de 4 hores a temperatura ambient (jo ho faig la nit anterior i així no tinc sensació d'espera jeje).
  2. Passat aquest temps, engegueu el forn a 220ºC amb calor dalt i baix.
  3. Peleu el moniato, ratlleu-lo i afegiu-lo a la mescla anterior.
  4. Incorporeu també la sal i les espècies.
  5. Prepareu un motlle quadrat d'uns 22-24cm forrat amb paper de forn i poseu-hi la mescla, ajudant-vos a estendre-la amb una espàtula i deixant-la força fineta.
  6. Fornegeu entre uns 35 i 45 minuts, fins que ho veieu ben daurat.
  7. Retireu del forn, desmotlleu i talleu de la mida i forma que preferiu, jo a triangles.