Avui, una massa amb gluten, perquè els que en poden menjar disfrutin d'aquest pa, que per mi és perfecte. M'encanten els pans d'olives, a vosaltres no?

I la recepta que porto anys i anys fent i no havia publicat és de Directo al Paladar.

Temps de preparació: 1 h + 1h i 30 min repòs

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 450g de farina de força

✓ 260ml d'aigua tèbia

✓ 2 cullerades de llavors de sèsam

✓ 1 cullerada d'orenga

✓ 2 cullerades d'oli d'oliva

✓ 5g de llevat sec de forner

✓ 1 culleradeta de sal

✓ 125g d'olives negres sense pinyol

Preparació

  1. Barregeu tots els ingredients excepte 1 cullerada de sèsam i les olives. Jo ho amasso al robot amb el ganxo, però ho podeu fer a mà, amb la panificadora, el que sigui.
  2. Amasseu una 10 minuts, fins que aconseguiu una mescla humida i suau que no sigui enganxosa.
  3. Afegiu les olives trossejades seques (si són mullades afegireu aigua al pa) i amasseu per repartir-les.
  4. Bolegeu, poseu en un bol i deixeu fermentar durant 1 hora tapada amb un drap.
  5. Passat aquest temps, doneu forma a la massa i deixeu 30 minuts més tapada, ara ja sobre la safata del forn forrada amb paper.
  6. Engegueu el forn a 190ºC amb calor a dalt i baix.
  7. Feu uns talls al pa per a que grenyi i escampeu una mica de sèsam per sobre.
  8. Coeu al forn 40 minuts.
  9. Deixeu refredar sobre una reixeta, llesqueu i disfruteu d'aquest pa tan bo.