Avui, una massa amb gluten, perquè els que en poden menjar disfrutin d'aquest pa, que per mi és perfecte. M'encanten els pans d'olives, a vosaltres no?
I la recepta que porto anys i anys fent i no havia publicat és de Directo al Paladar.
► Temps de preparació: 1 h + 1h i 30 min repòs
❖ Racions: 6
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 450g de farina de força
✓ 260ml d'aigua tèbia
✓ 2 cullerades de llavors de sèsam
✓ 1 cullerada d'orenga
✓ 2 cullerades d'oli d'oliva
✓ 5g de llevat sec de forner
✓ 1 culleradeta de sal
✓ 125g d'olives negres sense pinyol
Preparació
- Barregeu tots els ingredients excepte 1 cullerada de sèsam i les olives. Jo ho amasso al robot amb el ganxo, però ho podeu fer a mà, amb la panificadora, el que sigui.
- Amasseu una 10 minuts, fins que aconseguiu una mescla humida i suau que no sigui enganxosa.
- Afegiu les olives trossejades seques (si són mullades afegireu aigua al pa) i amasseu per repartir-les.
- Bolegeu, poseu en un bol i deixeu fermentar durant 1 hora tapada amb un drap.
- Passat aquest temps, doneu forma a la massa i deixeu 30 minuts més tapada, ara ja sobre la safata del forn forrada amb paper.
- Engegueu el forn a 190ºC amb calor a dalt i baix.
- Feu uns talls al pa per a que grenyi i escampeu una mica de sèsam per sobre.
- Coeu al forn 40 minuts.
- Deixeu refredar sobre una reixeta, llesqueu i disfruteu d'aquest pa tan bo.