Aquesta és una d'aquelles receptes que, feta una vegada, passa a formar part del receptari habitual, ja sigui per menjar el pa de pessic sol, com de base per a fer qualsevol altre tipus de pastís.
► Temps de preparació: 50 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 6 ous (300g sense closca)
✓ 120g de sucre
✓ 130g de farina
✓ sucre llustre (opcional)
Preparació
- Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
- Bateu els rovells i el sucre fins que facin cinta.
- Mentrestant, munteu les clares a punt de neu.
- Aboqueu dues cullerades de clara muntada a la mescla de rovells i sucre i remeneu amb moviments envolvents de sota cap a dalt amb una espàtula.
- Afegiu la farina de cop, barregeu una mica, i sense acabar-la d’integrar, agregueu la resta de clara muntada. Remeneu també amb moviments envolvents el mínim possible fins que aconseguiu una massa homogènia.
- Poseu-ho en un motlle rodó gran greixat o dos de petits (ja que hi ha prou quantitat com per fer dos pans de pessic petits).
- Introduiu al forn i deixeu coure uns 35 minuts.
- Desmotlleu, empólvoreu amb sucre llustre i serviu.