Aquesta és una d'aquelles receptes que, feta una vegada, passa a formar part del receptari habitual, ja sigui per menjar el pa de pessic sol, com de base per a fer qualsevol altre tipus de pastís.

Temps de preparació: 50 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 6 ous (300g sense closca)

✓ 120g de sucre

✓ 130g de farina

✓ sucre llustre (opcional)

Preparació

  1. Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
  2. Bateu els rovells i el sucre fins que facin cinta.
  3. Mentrestant, munteu les clares a punt de neu.
  4. Aboqueu dues cullerades de clara muntada a la mescla de rovells i sucre i remeneu amb moviments envolvents de sota cap a dalt amb una espàtula.
  5. Afegiu la farina de cop, barregeu una mica, i sense acabar-la d’integrar, agregueu la resta de clara muntada. Remeneu també amb moviments envolvents el mínim possible fins que aconseguiu una massa homogènia.
  6. Poseu-ho en un motlle rodó gran greixat o dos de petits (ja que hi ha prou quantitat com per fer dos pans de pessic petits).
  7. Introduiu al forn i deixeu coure uns 35 minuts.
  8. Desmotlleu, empólvoreu amb sucre llustre i serviu.