Un altre pa sense gluten, avui amb base de patata cuita, que el fa esponjós i humit. És curiós perquè es cou en un motlle rodó, com de pastís.

La recepta és de la plataforma de la Thermomix, però amb la meva mescla pròpia de farines.

Temps de preparació: 1 h i 30 min + 30 min repòs

Racions: 10

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 900g d'aigua

✓ 200g de patata

✓ 150g de llet

✓ 10g de suc de llimona

✓ 30g de llevat fresc

✓ 1 culleradeta de sucre

✓ 125g de farina d'arròs

✓ 75g de midó de blat de moro

✓ 75g de farina de blat de moro

✓ 100g de farina de mill

✓ 75g de farina de cigró

✓ 10g de xantana

✓ 5g de psyllium

✓ 50g de fècula de tapioca

✓ 25g de farina de quinoa

✓ 1 culleradeta de sal

✓ 20g d'oli d'oliva

✓ 1 cullerada de llavors de sèsam negre

Preparació amb Thermomix

  1. Poseu al got 600g d'aigua. Introduïu el cistell amb les patates pelades i trossejades i programeu 30 min/Varoma/vel cullera. Amb l'osca de l'espàtula, retireu el cistell i reserveu. Buideu el got.
  2. Poseu al got la llet i el suc de llimona i deixeu reposar 5 minuts. Afegiu 300g d'aigua, el llevat esmicolat i el sucre. Escalfeu 1 min/37ºC/vel 1 i deixeu reposar a dins del got durant 15 minuts.
  3. Mentrestant, greixeu amb oli o esprai antiadherent un motlle rodó d'uns 20 cm i reserveu.
  4. Passat el temps de repòs, afegiu les patates cuites, totes les farines, la sal, l'oli i el sèsam. Barregeu 20 seg/vel 6 i després amasseu/2 min. Aboqueu la massa al motlle reservat.
  5. Amb les mans mullades d'aigua, alliseu bé la superfície de la massa.
  6. Deixeu reposar durant 15-20 minuts o fins que dobli el volum.
  7. Preescalfeu el forn a 200ºC amb calor a dalt i a baix.
  8. Coeu al forn 20 minuts, baixeu la temperatura a 180ºC i coeu 30 minuts més. Retireu del forn i deixeu refredar.
  9. Desmotlleu, talleu llesques i serviu o congeleu en llesques.