Un altre pa sense gluten, avui amb base de patata cuita, que el fa esponjós i humit. És curiós perquè es cou en un motlle rodó, com de pastís.
La recepta és de la plataforma de la Thermomix, però amb la meva mescla pròpia de farines.
► Temps de preparació: 1 h i 30 min + 30 min repòs
❖ Racions: 10
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 900g d'aigua
✓ 200g de patata
✓ 150g de llet
✓ 10g de suc de llimona
✓ 30g de llevat fresc
✓ 1 culleradeta de sucre
✓ 125g de farina d'arròs
✓ 75g de midó de blat de moro
✓ 75g de farina de blat de moro
✓ 100g de farina de mill
✓ 75g de farina de cigró
✓ 10g de xantana
✓ 5g de psyllium
✓ 50g de fècula de tapioca
✓ 25g de farina de quinoa
✓ 1 culleradeta de sal
✓ 20g d'oli d'oliva
✓ 1 cullerada de llavors de sèsam negre
Preparació amb Thermomix
- Poseu al got 600g d'aigua. Introduïu el cistell amb les patates pelades i trossejades i programeu 30 min/Varoma/vel cullera. Amb l'osca de l'espàtula, retireu el cistell i reserveu. Buideu el got.
- Poseu al got la llet i el suc de llimona i deixeu reposar 5 minuts. Afegiu 300g d'aigua, el llevat esmicolat i el sucre. Escalfeu 1 min/37ºC/vel 1 i deixeu reposar a dins del got durant 15 minuts.
- Mentrestant, greixeu amb oli o esprai antiadherent un motlle rodó d'uns 20 cm i reserveu.
- Passat el temps de repòs, afegiu les patates cuites, totes les farines, la sal, l'oli i el sèsam. Barregeu 20 seg/vel 6 i després amasseu/2 min. Aboqueu la massa al motlle reservat.
- Amb les mans mullades d'aigua, alliseu bé la superfície de la massa.
- Deixeu reposar durant 15-20 minuts o fins que dobli el volum.
- Preescalfeu el forn a 200ºC amb calor a dalt i a baix.
- Coeu al forn 20 minuts, baixeu la temperatura a 180ºC i coeu 30 minuts més. Retireu del forn i deixeu refredar.
- Desmotlleu, talleu llesques i serviu o congeleu en llesques.