Avui un deixo una recepta de pa de motlle de Maria Lunarillos amb la que no caldrà ja que en compreu més, pel senzill que és de fer i pel pa bo que us quedarà.

Temps de preparació: 30 min + 3 h repòs

Racions: 12

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 660g de farina de força

✓ 220g d'aigua

✓ 220g de llet

✓ 25g de mantega

✓ 5g de sucre

✓ 10g de sal

✓ 5g de llevat sec de forner o 15g de llevat fresc

Preparació

  1. Barregeu tots els ingredients en un bol o bé amasseu-ho amb el robot de cuina.
  2. Quan la massa sigui ben homogènia, formeu una bola i deixeu-la reposar en un bol gran untat d'oli. Tapeu-la amb paper film o un drap i deixeu que dobli el volum (unes 2 hores).
  3. Passat aquest temps, enfarineu el marbre, aboqueu la massa i treballeu-la per treure-li l'aire.
  4. Doneu-li forma de rectangle, enrolleu-lo i poseu en un motlle de plum cake.
  5. Tapeu amb un drap i torneu a deixar que llevi (1 hora).
  6. Engegueu el forn amb aire a 230ºC i coueu-lo 20 minuts. Passat aquest temps, baixeu la temperatura a 190ºC durant uns 15 minuts més.
  7. Deixeu refredar en una reixeta i ja el tindreu llest.