Avui un deixo una recepta de pa de motlle de Maria Lunarillos amb la que no caldrà ja que en compreu més, pel senzill que és de fer i pel pa bo que us quedarà.
► Temps de preparació: 30 min + 3 h repòs
❖ Racions: 12
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 660g de farina de força
✓ 220g d'aigua
✓ 220g de llet
✓ 25g de mantega
✓ 5g de sucre
✓ 10g de sal
✓ 5g de llevat sec de forner o 15g de llevat fresc
Preparació
- Barregeu tots els ingredients en un bol o bé amasseu-ho amb el robot de cuina.
- Quan la massa sigui ben homogènia, formeu una bola i deixeu-la reposar en un bol gran untat d'oli. Tapeu-la amb paper film o un drap i deixeu que dobli el volum (unes 2 hores).
- Passat aquest temps, enfarineu el marbre, aboqueu la massa i treballeu-la per treure-li l'aire.
- Doneu-li forma de rectangle, enrolleu-lo i poseu en un motlle de plum cake.
- Tapeu amb un drap i torneu a deixar que llevi (1 hora).
- Engegueu el forn amb aire a 230ºC i coueu-lo 20 minuts. Passat aquest temps, baixeu la temperatura a 190ºC durant uns 15 minuts més.
- Deixeu refredar en una reixeta i ja el tindreu llest.