Doncs sí, es pot fer pa amb llenties i arròs (i iogurt). No vindria a ser un pa airejat amb una molla per sucar pa d'una bona salsa, però no està gens malament si no pots menjar gluten i busques de tant en tant alguna llesqueta per untar o acompanyar alguna altra cosa.
N'he tastat de diferents i us deixo la meva versió.
► Temps de preparació: 45 min + 8 h remull
❖ Racions: 10
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 160g de llenties
✓ 160g arròs integral
✓ 1 iogurt natural
✓ un polsim de sal
Preparació
- La nit anterior deixeu a remull les llenties i l'arròs en un bol amb aigua.
- El dia següent, engegueu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
- Mentre s'escalfa el forn, escorreu bé les llegums i afegiu-hi el iogurt i la sal.
- Tritureu amb alguna màquina potent (costa una mica sinó amb les llenties i l'arròs) fins que quedi una pasta homogènia.
- Aboqueu en un motlle rectangular de plumcake prèviament greixat o forrat amb paper.
- Podeu posar llavors per sobre.
- Coeu al forn uns 35 minuts.
- Traieu del forn, deixeu refredar i desmotlleu.
- Jo me'l menjo a llesquetes molt primes untades amb guacamole, formatge...
- El que no hagueu de consumir aviat, el podeu llescar i congelar.