Doncs sí, es pot fer pa amb llenties i arròs (i iogurt). No vindria a ser un pa airejat amb una molla per sucar pa d'una bona salsa, però no està gens malament si no pots menjar gluten i busques de tant en tant alguna llesqueta per untar o acompanyar alguna altra cosa.

N'he tastat de diferents i us deixo la meva versió.

Temps de preparació: 45 min + 8 h remull

Racions: 10

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 160g de llenties

✓ 160g arròs integral

✓ 1 iogurt natural

✓ un polsim de sal

Preparació

  1. La nit anterior deixeu a remull les llenties i l'arròs en un bol amb aigua.
  2. El dia següent, engegueu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
  3. Mentre s'escalfa el forn, escorreu bé les llegums i afegiu-hi el iogurt i la sal.
  4. Tritureu amb alguna màquina potent (costa una mica sinó amb les llenties i l'arròs) fins que quedi una pasta homogènia.
  5. Aboqueu en un motlle rectangular de plumcake prèviament greixat o forrat amb paper.
  6. Podeu posar llavors per sobre.
  7. Coeu al forn uns 35 minuts.
  8. Traieu del forn, deixeu refredar i desmotlleu.
  9. Jo me'l menjo a llesquetes molt primes untades amb guacamole, formatge...
  10. El que no hagueu de consumir aviat, el podeu llescar i congelar.