Avui, un pa molt gustós i fàcil de fer a casa. La recepta és de Jengibre y Canela, blog on han fet el pa amb panificadora; jo us l'explico com fer-lo sense l'aparell.
► Temps de preparació: 50 min + 2 hores repòs
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 400g de farina de força
✓ 50g de flocs de civada
✓ 25g de mantega
✓ 300ml de cervesa negra
✓ 1 culleradeta i mitja de sal
✓ 1 cullerada de sucre morè
✓ 12g de llevat fresc
✓ 20g de nous trossejades
✓ 20g de llavors de chia
Preparació
- Si teniu amassadora, poseu-hi tots els ingredients sòlids i afegiu-hi la meitat de la cervesa.
- L'altre meitat de cervesa, escalfeu-la una mica i dissoleu-hi el llevat.
- Afegiu-ho al bol i amasseu uns 15 minuts.
- Deixeu fermentar la massa tapada amb un drap fins que dobli el seu volum (entre 1 o 2 hores segons la temperatura de la cuina).
- Enceneu el forn a 200ºC amb calor a dalt i baix (jo per fer aquest pa sempre poso la funció "hidro horneado", ja que el vapor que es desprèn fa que no quedi un pa sec).
- Volqueu la massa sobre el marbre de la cuina (no cal enfarinar la superfície, ja que no és una mescla gens enganxosa) i doneu-li la forma que desitgeu.
- Coeu en una safata amb un paper sulfuritzat al forn durant uns 30-35 minuts.