Avui, un pa molt gustós i fàcil de fer a casa. La recepta és de Jengibre y Canela, blog on han fet el pa amb panificadora; jo us l'explico com fer-lo sense l'aparell.

Temps de preparació: 50 min + 2 hores repòs

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 400g de farina de força

✓ 50g de flocs de civada

✓ 25g de mantega

✓ 300ml de cervesa negra

✓ 1 culleradeta i mitja de sal

✓ 1 cullerada de sucre morè

✓ 12g de llevat fresc

✓ 20g de nous trossejades

✓ 20g de llavors de chia

Preparació

  1. Si teniu amassadora, poseu-hi tots els ingredients sòlids i afegiu-hi la meitat de la cervesa.
  2. L'altre meitat de cervesa, escalfeu-la una mica i dissoleu-hi el llevat.
  3. Afegiu-ho al bol i amasseu uns 15 minuts.
  4. Deixeu fermentar la massa tapada amb un drap fins que dobli el seu volum (entre 1 o 2 hores segons la temperatura de la cuina).
  5. Enceneu el forn a 200ºC amb calor a dalt i baix (jo per fer aquest pa sempre poso la funció "hidro horneado", ja que el vapor que es desprèn fa que no quedi un pa sec).
  6. Volqueu la massa sobre el marbre de la cuina (no cal enfarinar la superfície, ja que no és una mescla gens enganxosa) i doneu-li la forma que desitgeu.
  7. Coeu en una safata amb un paper sulfuritzat al forn durant uns 30-35 minuts.