Avui toca la meva versió "sana" d'ous estrellats. Clar que més sa és un plat de bròquil, però aquí no va res fregit: els ous són escalfats (poché) i les patates, al forn.

Igualment, un dia és un dia! Deixem el bròquil per demà.

Temps de preparació: 45 min

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 3 ous

✓ 2 patates

✓ pernil salat

✓ foie

✓ sal

✓ pebre negre

✓ oli

Preparació

  1. Engegueu el forn a 200ºC amb calor dalt i baix.
  2. Raspatlleu i renteu bé les patates, ja que les farem amb pell.
  3. Talleu-les a grills, poseu-les a una safata de forn el més separades i repartides possible. Tireu-hi un bon raig d'oli i salpebreu.
  4. Coeu-les al forn entre 30 i 45 minuts, dependrà del tipus de patata i de la mida dels trossos.
  5. Quan els hi quedi poc a les patates, poseu aigua a bullir en un cassó i prepareu els ous: talleu paper film, poseu-lo estirat en un bol, embadurneu d'oli amb els dits i trenqueu-hi l'ou de manera que quedi mig. Saleu i tanqueu bé el paper film lligant amb un fil. Feu el mateix amb els altres ous.
  6. Quan bulli l'aigua, tireu-hi els tres saquets amb els ous i bulliu 4 minuts. Retireu les bossetes del foc i obriu amb cura amb unes tisores.
  7. Serviu les patates, esmicoleu pernil salat per sobre, poseu els ous i ratlleu foie per sobre.
  8. Trenqueu els ous amb una forquilla i ganivet i barregeu bé per a que tot quedi ben impregnat de rovell.