Avui toca la meva versió "sana" d'ous estrellats. Clar que més sa és un plat de bròquil, però aquí no va res fregit: els ous són escalfats (poché) i les patates, al forn.
Igualment, un dia és un dia! Deixem el bròquil per demà.
► Temps de preparació: 45 min
❖ Racions: 2
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 3 ous
✓ 2 patates
✓ pernil salat
✓ foie
✓ sal
✓ pebre negre
✓ oli
Preparació
- Engegueu el forn a 200ºC amb calor dalt i baix.
- Raspatlleu i renteu bé les patates, ja que les farem amb pell.
- Talleu-les a grills, poseu-les a una safata de forn el més separades i repartides possible. Tireu-hi un bon raig d'oli i salpebreu.
- Coeu-les al forn entre 30 i 45 minuts, dependrà del tipus de patata i de la mida dels trossos.
- Quan els hi quedi poc a les patates, poseu aigua a bullir en un cassó i prepareu els ous: talleu paper film, poseu-lo estirat en un bol, embadurneu d'oli amb els dits i trenqueu-hi l'ou de manera que quedi mig. Saleu i tanqueu bé el paper film lligant amb un fil. Feu el mateix amb els altres ous.
- Quan bulli l'aigua, tireu-hi els tres saquets amb els ous i bulliu 4 minuts. Retireu les bossetes del foc i obriu amb cura amb unes tisores.
- Serviu les patates, esmicoleu pernil salat per sobre, poseu els ous i ratlleu foie per sobre.
- Trenqueu els ous amb una forquilla i ganivet i barregeu bé per a que tot quedi ben impregnat de rovell.