Si aconseguiu xufes, res millor que preparar orxata casolana, sobretot quan apreta la calor.

Necessitareu un drap de cotó especial per cuinarper a filtrar bé el suc de xufa sense que ens quedin brosses.‌  

Temps de preparació: 30 min + 12 h repòs

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 250g xufa

✓ 1 litre d'aigua filtrada o d'ampolla

✓ la pell de mitja llimona

✓ un polsim de canyella

✓ 45g de sucre llustre

Preparació

  1. La nit anterior renteu bé les xufes sota l'aixeta i deixeu-les en remull enun bol tapat a la nevera com a mínim 12 hores.
  2. Passat aquest temps, torneu a rentar les xufes i escórreu-les.
  3. Poseu-les al got triturador juntament amb mig litre d'aigua (que no sigui de l'aixeta), la pell d'una llimona i el polsim de canyella.
  4. Tritureu fins que quedi una pasta.
  5. Coloqueu el drap de cotó sobre un colador damunt d'un bol i aboqueu tota la pasta.
  6. Amb les mans, aneu escorrent bé el drap per a que surti tot el líquid.
  7. Quan cregueu que no podeu escórrer més, obriu el drap amb compte i aboqueu el mig litre d'aigua restant i torneu a escórrer.
  8. Tota la pasta de xufa del drap no la llenceu, busqueu alguna recepta d'aprofitament, ja que es pot fer servir de farina en moltes receptes.
  9. Afegiu el sucre al bol, remeneu i passeu-ho a una ampolla.
  10. Reserveu a la nevera i consumiu ben fresca un dia de calor.