La recepta d'avui em transporta al viatge al Japó que vam fer i és que a tots els mercats de carrer, no faltava mai la paradeta d'okonomiyakis.
Jo ho definiria (tot i que en diuen pizza japonesa, i jo no li veig per enlloc cap semblança) com una mescla entre una truita i una tortita facida de verduretes i llagostins.
La recepta la vaig veure a l'instagram de gemxalaiscooking explicada amb el pas a pas i inspirada en la de gipsychef.
► Temps de preparació: 30 min
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per l'okonomiyaki
✓ 1/3 de col verda arrissada
✓ 1/2 poma
✓ 100g de ceba
✓ 1 branca d'api petita
✓ 1/4 de pebrot vermell
✓ 1/2 ceba
✓ 1 cullerada de sèsam
✓ pebre negre
✓ 2 ous
✓ 3 cullerades de farina (jo farina de cigró)
✓ un polsim de llevat
✓ brou de pollastre
✓ 12 llagostins
Ingredients per a la maionesa
✓ 1 ou
✓ un pessic de sal
✓ oli de gira-sol
Ingredients per a la salsa
✓ 2cm de gingebre
✓ 1 cullerada de tomàquet fregit
✓ 2 cullerades de vinagre
✓ 7 cullerades de salsa de soja (la meva, sense gluten)
✓ 2 cullerades de mel
✓ 3 cullerades de salsa perrins
Preparació
- Prepareu la maionesa: en un got del túrmix, poseu l'ou, la sal i cobriu d'oli tot el peu del túrmix (la part més ampla). Bateu a mínima velocitat uns 10 segons i després, moveu verticalment amunt i avall el túrmix tot afegint oli en un raig prim fins que s'espesseixi i tingui la textura que voleu. També es pot fer amb oli d'oliva, però pel meu gust després la maionesa em sembla massa intensa. Reserveu la salsa en un biberó.
- Passeu a fer la salsa de soja: en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, afegiu el gingebre ratllat i el tomàquet. Incorporeu el vinagre i la soja i deixeu coure 3 minuts. Afegiu la mel i salsa perrins i deixeu 10 minuts a foc lent. Deixeu refredar i passeu a un biberó.
- Ara passeu a preparar les verdures: Talleu ben fines la col, l'api, el pebrot i la ceba i poseu en un bol. Ratlleu la poma i cap al bol.
- Per altra banda barregeu els ous, la farina (jo de cigró) i el llevat. Aneu afegint brou de pollastre fins que us quedi la textura de la massa de creps, líquida però que quatlli al foc. Afegiu el sèsam i el pebre negre.
- Aboqueu aquesta última mescla d'ous al bol on hi teniu les verdures talladetes.
- Per altra banda, peleu els llagostins i trossegeu-los en 3 o 4 porcions cadascun.
- En una paella, tireu un raig d'oli, una quarta part dels llagostins al centreni tot seguit una quarta part de la barreja. Compacteu una mica amb l'ajuda d'una espàtula.
- Deixeu coure uns minuts per una cara i gireu amb compte amb l'espàtula. Coeu per l'altra banda i quan sigui dauradet, retireu del foc.
- Repetiu els passos 7 i 8 pels altres tres okonomiyakis.
- Serviu acompanyat de les salses per sobre.