La recepta d'avui em transporta al viatge al Japó que vam fer i és que a tots els mercats de carrer, no faltava mai la paradeta d'okonomiyakis.

Jo ho definiria (tot i que en diuen pizza japonesa, i jo no li veig per enlloc cap semblança) com una mescla entre una truita i una tortita facida de verduretes i llagostins.

La recepta la vaig veure a l'instagram de gemxalaiscooking  explicada amb el pas a pas i inspirada en la de gipsychef.

Temps de preparació: 30 min

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients per l'okonomiyaki

✓ 1/3 de col verda arrissada

✓ 1/2 poma

✓ 100g de ceba

✓ 1 branca d'api petita

✓ 1/4 de pebrot vermell

✓ 1/2 ceba

✓ 1 cullerada de sèsam

✓ pebre negre

✓ 2 ous

✓ 3 cullerades de farina (jo farina de cigró)

✓ un polsim de llevat

✓ brou de pollastre

✓ 12 llagostins

Ingredients per a la maionesa

✓ 1 ou

✓ un pessic de sal

✓ oli de gira-sol

Ingredients per a la salsa

✓ 2cm de gingebre

✓ 1 cullerada de tomàquet fregit

✓ 2 cullerades de vinagre

✓ 7 cullerades de salsa de soja (la meva, sense gluten)

✓ 2 cullerades de mel

✓ 3 cullerades de salsa perrins

Preparació

  1. Prepareu la maionesa: en un got del túrmix, poseu l'ou, la sal i cobriu d'oli tot el peu del túrmix (la part més ampla). Bateu a mínima velocitat uns 10 segons i després, moveu verticalment amunt i avall el túrmix tot afegint oli en un raig prim fins que s'espesseixi i tingui la textura que voleu. També es pot fer amb oli d'oliva, però pel meu gust després la maionesa em sembla massa intensa. Reserveu la salsa en un biberó.
  2. Passeu a fer la salsa de soja: en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, afegiu el gingebre ratllat i el tomàquet. Incorporeu el vinagre i la soja i deixeu coure 3 minuts. Afegiu la mel i salsa perrins i deixeu 10 minuts a foc lent. Deixeu refredar i passeu a un biberó.
  3. Ara passeu a preparar les verdures: Talleu ben fines la col, l'api, el pebrot i la ceba i poseu en un bol. Ratlleu la poma i cap al bol.
  4. Per altra banda barregeu els ous, la farina (jo de cigró) i el llevat. Aneu afegint brou de pollastre fins que us quedi la textura de la massa de creps, líquida però que quatlli al foc. Afegiu el sèsam i el pebre negre.
  5. Aboqueu aquesta última mescla d'ous al bol on hi teniu les verdures talladetes.
  6. Per altra banda, peleu els llagostins i trossegeu-los en 3 o 4 porcions cadascun.
  7. En una paella, tireu un raig d'oli, una quarta part dels llagostins  al centreni tot seguit una quarta part de la barreja. Compacteu una mica amb l'ajuda d'una espàtula.
  8. Deixeu coure uns minuts per una cara i gireu amb compte amb l'espàtula. Coeu per l'altra banda i quan sigui dauradet, retireu del foc.
  9. Repetiu els passos 7 i 8 pels altres tres okonomiyakis.
  10. Serviu acompanyat de les salses per sobre.