No sabeu què regalar aquestes festes? Molt fàcil, Nussecken, unes pastes típiques alemanyes de fruits secs. I és que si no en teniu prou amb els turrons, avui us deixo una altre dolç per aquests dies. La recepta és de Hierbas y especias.
► Temps de preparació: 1 h i 30 min
❖ Racions: 1o
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per la base de galeta
✓ 300g de farina
✓ 1/2 culleradeta de llevat
✓ un pessic de sal
✓ 125g de mantega a temperatura ambient
✓ 80g de sucre
✓ 1 ou
Ingredients per la massa de nous
✓ 125g de mantega a temperatura ambient
✓ 125ml de nata líquida
✓ 400g de fruits secs ben trinxats: 200g de nous, 100g d’ametlla i 100g d’avellana
✓ 140g de sucre morè
✓ 1 culleradeta de sucre vainillat
✓ 5 cullerades de rom (opcional, jo no n’he posat)
Ingredients pel farcit
✓ melmelada d’albercoc
Ingredients per decorar
✓ xocolata negra d’un 70%
✓ xocolata blanca
Preparació
- Comenceu preparant la base de galeta: barregeu l’ou amb el sucre, afegiu-hi la mantega i, finalment la farina amb el llevat i la sal. Heu d’aconseguir una massa de galeta llisa i uniforme.
- Emboliqueu la massa amb paper film i deixeu que reposi 30 minuts a la nevera.
- Engegueu el forn a 170ºC a dalt i baix.
- Mentrestant, prepareu la massa de nous: mescleu el sucre i la mantega i afegiu-hi la nata i els fruits secs (jo l’ametlla i l’avellana els hi he posat torrades, però si són crues també va bé). Us ha de quedar una pasta homogènia.
- Traieu la massa de galeta de la nevera i, amb l’ajuda d’un corró una mica enfarinat, estireu-la sobre un full vegetal o silpat donant-li forma rectangular, de manera que ens ocupi tot el full (de la mida de la llauna del forn).
- Escampeu una capa fina de melmelada d’albercoc per sobre el rectangle de galeta.
- Cobriu-ho tot amb la massa de nous i aplaneu amb una espàtula per tal que quedi una superfície llisa.
- Fornegeu entre 20 i 30 minuts, fins que agafi un color daurat.
- Deixeu refredar.
- Doneu-los forma: amb un tallapastes quadrat formeu quadrats, que després amb un ganivet esmolat, tallareu transversalment per formar els triangles.
- Desfeu una mica de xocolata blanca i una mica de negra per banyar-hi dues puntes dels triangles.
- Deixeu que s’assegui la xocolata i ja els tindreu llestos.