No sabeu què regalar aquestes festes? Molt fàcil, Nussecken, unes pastes típiques alemanyes de fruits secs. I és que si no en teniu prou amb els turrons, avui us deixo una altre dolç per aquests dies. La recepta és de Hierbas y especias.

Temps de preparació: 1 h i 30 min

Racions: 1o

Dificultat: Fàcil

Ingredients per la base de galeta

✓ 300g de farina

✓ 1/2 culleradeta de llevat

✓ un pessic de sal

✓ 125g de mantega a temperatura ambient

✓ 80g de sucre

✓ 1 ou

Ingredients per la massa de nous

✓ 125g de mantega a temperatura ambient

✓ 125ml de nata líquida

✓ 400g de fruits secs ben trinxats: 200g de nous, 100g d’ametlla i 100g d’avellana

✓ 140g de sucre morè

✓ 1 culleradeta de sucre vainillat

✓ 5 cullerades de rom (opcional, jo no n’he posat)

Ingredients pel farcit

✓ melmelada d’albercoc

Ingredients per decorar

✓ xocolata negra d’un 70%

✓ xocolata blanca

Preparació

  1. Comenceu preparant la base de galeta: barregeu l’ou amb el sucre, afegiu-hi la mantega i, finalment la farina amb el llevat i la sal. Heu d’aconseguir una massa de galeta llisa i uniforme.
  2. Emboliqueu la massa amb paper film i deixeu que reposi 30 minuts a la nevera.
  3. Engegueu el forn a 170ºC a dalt i baix.
  4. Mentrestant, prepareu la massa de nous: mescleu el sucre i la mantega i afegiu-hi la nata i els fruits secs (jo l’ametlla i l’avellana els hi he posat torrades, però si són crues també va bé). Us ha de quedar una pasta homogènia.
  5. Traieu la massa de galeta de la nevera i, amb l’ajuda d’un corró una mica enfarinat, estireu-la sobre un full vegetal o silpat donant-li forma rectangular, de manera que ens ocupi tot el full (de la mida de la llauna del forn).
  6. Escampeu una capa fina de melmelada d’albercoc per sobre el rectangle de galeta.
  7. Cobriu-ho tot amb la massa de nous i aplaneu amb una espàtula per tal que quedi una superfície llisa.
  8. Fornegeu entre 20 i 30 minuts, fins que agafi un color daurat.
  9. Deixeu refredar.
  10. Doneu-los forma: amb un tallapastes quadrat formeu quadrats, que després amb un ganivet esmolat, tallareu transversalment per formar els triangles.
  11. Desfeu una mica de xocolata blanca i una mica de negra per banyar-hi dues puntes dels triangles.
  12. Deixeu que s’assegui la xocolata i ja els tindreu llestos.