Seguim temàtics amb la Pasqua i us porto la mona de mantega que fa anys que faig i ja no canvio perquè sempre agrada molt.

Tinc dues versions de pa de pessic, aquesta i la que us deixaré a l'entrada d'avui, no sabria quina m'agrada més de les dues, ja que queden masses ben esponjoses i gens pesades, perfectes per recobrir amb una bona cobertura de mantega. La d'avui porta fècula de patata, que és fàcil de trobar avui en dia, però si no us fa el pes aquest ingredient, teniu l'altre recepta a l'enllaç anterior.

Jo no banyo els pans de pessic, considero que ja porten prou sucre i que no són gens secs amb el farcit que porten. Jo us ensenyo dos farcits, un de gemma clara i una crema de xocolata, però també serveix una bona melmelada casolana o allò que més us agradi. La veritat és que cada cop el faig menys el farcit de crema de xocolata, però està bé tenir la recepta a mà, si no és per la mona, sempre li podem donar ús en algun altre dolç per fer una cobertura, un glacejat...

Els ingredients per decorar no els he posat, cadascú ho fa al seu gust i és xulo anar variant, hi ha tantes coses! Que si ametlla en granet, ametlla laminada, cagallons de xocolata, ouets de xocolata, algun caramel, galetes... Imaginació al poder!

Temps de preparació: 1 h i 30 min

Racions: 8

Dificultat: Mitja

Ingredients pel pa de pessic

✓ 4 ous

✓ 150g de sucre

✓ 50g de farina

✓ 50g de fècula de patata

✓ ratlladura de mitja llimona/taronja

✓ 1 pessic de sal

Ingredients per la crema de mantega

✓ 250g de mantega a temperatura ambient

✓ 200g de sucre

✓ 100g d'aigua

✓ cacau en pols (opcional)

Ingredients pel farcit de gemma clara

✓ 2 ous

✓ el mateix pes dels ous de sucre

✓ essència de vainilla

Ingredients pel farcit de crema de xocolata

✓ 150g de xocolata negra

✓ 100ml de nata

✓ 50g de mantega

Preparació del pa de pessic

  1. Engegueu el forn a 170ºC amb calor dalt i baix.
  2. Prepareu un motlle d'uns 20 cm de diàmetre, folrat amb paper de forn i greixeu-lo amb esprai, mantega o oli.
  3. Separeu les clares dels rovells.
  4. Per una banda, munteu les clares a punt de neu i reserveu.
  5. Per l'altra, barregueu els rovells amb el sucre i bateu bé amb unes varilles fins que quedi escumós.
  6. Afegiu-hi la ratlladura i la sal i remeneu.
  7. Incorporeu la farina i fècula tamisades amb una mica de les clares muntades i integreu amb moviments envolvents, sense batre.
  8. Per últim, acabeu d'incorporar tota la clara muntada seguint amb els moviments envolvents.
  9. Quan tingueu una mescla homogènia, passeu-la al motlle preparat.
  10. Coeu uns 30 minuts i deixeu refredar.