Com que volem que ningú es quedi sense mona, avui en portem una per aquells que no poden menjar gluten.

La recepta de la crema de mantega és tan fàcil i bona que la recomano moltíssim.

Està feta amb la Thermomix, avui no us poso la recepta de manera tradicional perquè només l'he provat de fer amb la màquina.

Temps de preparació: 1 h i 30 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients pel pa de pessic

✓ 100g de mill en gra

✓ 150g d'arròs

✓ 1/2 sobre de llevat (vigilar que sigui sense gluten)

✓ 5 ous

✓ 200g de sucre

Ingredients per la crema de mantega

✓ 120g de sucre

✓ 350g de mantega a temperatura ambient

✓ 120g de llet

✓ 2 cullerades de cacau pur en pols (opcional)

Preparació del pa de pessic

  1. Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i baix.
  2. Prepareu un motlle d'uns 24cm de diàmetre, forreu de paper i embadurneu-lo d'oli.
  3. Poseu al got el mill i l'arròs i feu-los moldre 1 min/vel 10.
  4. Afegiu el llevat i mescleu 10 seg/vel 4. Retireu del got i reserveu.
  5. Col·loqueu la papallona.
  6. Poseu al got els ous i el sucre i bateu 6 min/37ºC/vel 4.
  7. Afegiue, al voltant de les ganivetes la mescla de mill, arròs i llevat reservada i barregeu 15 seg/vel 3.
  8. Retireu la papallona i aboqueu la massa al motlle preparat.
  9. Fornegeu uns 25 minuts.
  10. Retireu del forn, deixeu refredar uns 10 minuts abans de desmotllar i deixeu refredar completament en una reixa abans de farcir.

Preparació de la crema de mantega

  1. Poseu el sucre al got i pulveritzeu 20 seg/vel 10.
  2. Col·loqueu la papallona.
  3. Afegiu la mantega ben toveta i la llet i bateu 3 min/ vel 3. Aquí, abans de batre, si voleu aromatitzar la crema i donar-li coloret, podeu afegir el cacau en pols o qualsevol altre aroma que volgueu.
  4. Poseu en una màniga pastissera i farciu i decoreu la mona, vigilant que tots els complements que hi poseu siguin sense gluten.