Com que volem que ningú es quedi sense mona, avui en portem una per aquells que no poden menjar gluten.
La recepta de la crema de mantega és tan fàcil i bona que la recomano moltíssim.
Està feta amb la Thermomix, avui no us poso la recepta de manera tradicional perquè només l'he provat de fer amb la màquina.
► Temps de preparació: 1 h i 30 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients pel pa de pessic
✓ 100g de mill en gra
✓ 150g d'arròs
✓ 1/2 sobre de llevat (vigilar que sigui sense gluten)
✓ 5 ous
✓ 200g de sucre
Ingredients per la crema de mantega
✓ 120g de sucre
✓ 350g de mantega a temperatura ambient
✓ 120g de llet
✓ 2 cullerades de cacau pur en pols (opcional)
Preparació del pa de pessic
- Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i baix.
- Prepareu un motlle d'uns 24cm de diàmetre, forreu de paper i embadurneu-lo d'oli.
- Poseu al got el mill i l'arròs i feu-los moldre 1 min/vel 10.
- Afegiu el llevat i mescleu 10 seg/vel 4. Retireu del got i reserveu.
- Col·loqueu la papallona.
- Poseu al got els ous i el sucre i bateu 6 min/37ºC/vel 4.
- Afegiue, al voltant de les ganivetes la mescla de mill, arròs i llevat reservada i barregeu 15 seg/vel 3.
- Retireu la papallona i aboqueu la massa al motlle preparat.
- Fornegeu uns 25 minuts.
- Retireu del forn, deixeu refredar uns 10 minuts abans de desmotllar i deixeu refredar completament en una reixa abans de farcir.
Preparació de la crema de mantega
- Poseu el sucre al got i pulveritzeu 20 seg/vel 10.
- Col·loqueu la papallona.
- Afegiu la mantega ben toveta i la llet i bateu 3 min/ vel 3. Aquí, abans de batre, si voleu aromatitzar la crema i donar-li coloret, podeu afegir el cacau en pols o qualsevol altre aroma que volgueu.
- Poseu en una màniga pastissera i farciu i decoreu la mona, vigilant que tots els complements que hi poseu siguin sense gluten.