Si se us acumulen els nespres i no voleu que se us facin malbé, heu de fer aquesta melmelada de No tot són postres a la cuina. I dic "heu" perquè a mi, que no sóc una entusiasta de les melmelades, m'ha agradat molt.

Sempre em queden les melmelades al fons del rebost i no trobo mai el moment de menjar-les, però aquesta de nespres segur que li trobo una bona sortida.

Temps de preparació: 2 h + 2 h nevera

Racions: 10

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1kg de nespres

✓ 600g de sucre

✓ 2 taronges

Preparació

  1. Primer el més entretingut: peleu i treieu els pinyols dels nespres.
  2. Poseu-los en un bol juntament amb el sucre i deixeu macerar, com a mínim 2 hores a la nevera (jo ho he deixat tota la nit).
  3. Passat aquest temps, poseu els nespres i tot el suc que han fet amb el sucre en un cassó.
  4. Per altra banda, traieu la ratlladura de les taronges i afegiu-la al cassó.
  5. També peleu les taronges (treient bé tota la part blanca), talleu-les a talls petits i cap al cassó.
  6. Coeu a foc lent durant 1 hora aproximadament.
  7. Si no us agrada trobar trossets, passeu el túrmix.
  8. Ompliu els pots, tapeu i poseu al bany maria 20 minuts. Deixeu refredar els pots dins la mateixa aigua.
  9. Ja teniu la melmelada a punt per quan tingueu un antull dolcet.