Ja feia temps que tenia pendent fer un massini, el que vindria a ser com un pastís de Sant Marc però amb trufa, boníssim! I a més, com que es pot servir ben fred, és perfecte per a aquesta època de l’any.
► Temps de preparació: 1 h i 30 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Mitja
Ingredients pel pa de pessic
✓ 6 ous
✓ 120g de sucre
✓ 130g de farina
Ingredients per la nata i trufa
✓ 500g de nata per muntar ben freda
✓ 75g de sucre llustre
✓ 12g de cacau sense sucre
Ingredients per la gemma clara
✓ 100g d’ous (pes sense closca)
✓ 100g de sucre
✓ essència de vainilla
✓ sucre per cremar
Preparació
- Prepareu un pa de pessic com aquest. Un cop fred, talleu-ne capes fines, com a mínim en necessiteu tres. Si us sobra pa de pessic per a fer el massini no crec que sigui cap problema, els retalls sempre vénen de gust per berenar.
- Passeu a fer la nata i la trufa: munteu la nata amb el sucre, quan ho tingueu ben muntat, dividiu-ho en dues parts iguals. A una d’aquestes parts, afegiu-hi el cacau tamisat i integreu-lo amb moviments envolvents. Reserveu les dues preparacions a la nevera i poseu-les en màniga pastissera.
- Prepareu la gemma clara: poseu els ous, el sucre i un rajolinet d’essència de vainilla al foc sense deixar de remenar fins que bulli, al primer bull, retireu del foc i deixeu refredar.
- Feu el muntatge. L’ordre de capes de baix a dalt seria: una capa de pa de pessic, una de trufa, una de pa de pessic, una de nata, una de pa de pessic i una de gemma clara. La capa de gemma clara alliseu-la bé amb una espàtula, així com les vores per tal que es vegin totes les capes.
- Conserveu-lo a la nevera o congelador, ja que se serveix fred.
- Espolvorejar amb sucre per sobre la gemma i cremar en el moment abans de menjar-ne.