Ja feia temps que tenia pendent fer un massini, el que vindria a ser com un pastís de Sant Marc però amb trufa, boníssim! I a més, com que es pot servir ben fred, és perfecte per a aquesta època de l’any.

Temps de preparació: 1 h i 30 min

Racions: 8

Dificultat: Mitja

Ingredients pel pa de pessic

✓ 6 ous

✓ 120g de sucre

✓ 130g de farina

Ingredients per la nata i trufa

✓ 500g de nata per muntar ben freda

✓ 75g de sucre llustre

✓ 12g de cacau sense sucre

Ingredients per la gemma clara

✓ 100g d’ous (pes sense closca)

✓ 100g de sucre

✓ essència de vainilla

✓ sucre per cremar

Preparació

  1. Prepareu un pa de pessic com aquest. Un cop fred, talleu-ne capes fines, com a mínim en necessiteu tres. Si us sobra pa de pessic per a fer el massini no crec que sigui cap problema, els retalls sempre vénen de gust per berenar.
  2. Passeu a fer la nata i la trufa: munteu la nata amb el sucre, quan ho tingueu ben muntat, dividiu-ho en dues parts iguals. A una d’aquestes parts, afegiu-hi el cacau tamisat i integreu-lo amb moviments envolvents. Reserveu les dues preparacions a la nevera i poseu-les en màniga pastissera.
  3. Prepareu la gemma clara: poseu els ous, el sucre i un rajolinet d’essència de vainilla al foc sense deixar de remenar fins que bulli, al primer bull, retireu del foc i deixeu refredar.
  4. Feu el muntatge. L’ordre de capes de baix a dalt seria: una capa de pa de pessic, una de trufa, una de pa de pessic, una de nata, una de pa de pessic i una de gemma clara. La capa de gemma clara alliseu-la bé amb una espàtula, així com les vores per tal que es vegin totes les capes.
  5. Conserveu-lo a la nevera o congelador, ja que se serveix fred.
  6. Espolvorejar amb sucre per sobre la gemma i cremar en el moment abans de menjar-ne.