Dia de pluja i fred on res ve més de gust que un plat de cullera ben fàcil de fer com aquest.

Per aquest tipus de plats, estic molt contenta d'haver-me fet amb una cocotte perquè els guisats queden espectaculars amb poc esforç. Però també es pot fer la mateixa recepta en un altre tipus d'olla.

La recepta d'avui està treta d'aquest recull de 15 receptes fàcils de preparar en cocotte que hi ha disponible a la web de Claudia&Julia.

Temps de preparació: 50 min

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 500g de tonyina a daus

✓ 800g de patates

✓ 1 ceba grossa

✓ 1 pebrot

✓ 2 tomàquets

✓ 2 dents d'all

✓ 750ml de brou de peix

✓ un polsim de pebre vermell

Preparació

  1. Piqueu molt fina la ceba i el pebrot, i ho poseu amb un rajolí d'oli a la cocotte al foc.
  2. Trinxeu les dents d'all i afegiu-les.
  3. Incorporeu els tomàquets pelats i trossejats ben petits, i deixeu-los a foc mitjà durant uns 10 minuts.
  4. Peleu les patates i aneu-les trencant en trossos amb l'ajuda d'un ganivet.
  5. Afegiu el brou, saleu i deixeu bullir a foc baix uns 15 minuts amb l'olla tapada.
  6. Incorporeu els daus de tonyina d'una mida semblant als trossos de patata i el pebre vermell.
  7. Deixeu l'olla tapada a foc suau 5 minuts més i apagueu el foc, ja que amb la calor residual de la cocotte el marmitako s'acabarà de fer i quedarà sucós i al seu punt.
  8. Podeu fer-ne més quantitat i desar les sobres per l'endemà, ja que és un plat que el dia següent és igual o més bo.