Per mi, una de les millors receptes de magdalenes que he tastat mai.

La recepta és de Claudia&Julia, pàgina d'on tot el que he provat de fer sempre ha agradat molt.

Temps de preparació: 1 h + 12 h repòs

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a la crema

✓ 250ml de llet

✓ 1 culleradeta d'extracte de vainilla o l'interior d'una vaina

✓ 60g de sucre

✓ 20g de Maizena

✓ 2 rovells d'ou

Ingredients per a les magdalenes

✓ 2 ous

✓ 175g de sucre (170g de sucre + 5g de sucre vainillat)

✓ 60ml de llet

✓ 190g d'oli d'oliva

✓ 210g de farina

✓ 5g de llevat

✓ un pessic de sal

✓ 1 poma

Preparació

  1. Comenceu per la crema: poseu la llet en un cassó al foc i retireu abans de que bulli.
  2. En un bol, poseu els rovells, el sucre, la vainilla i la Maizena. Bateu amb l'ajuda d'unes varilles.
  3. Afegiu una mica de llet a la mescla anterior i remeneu. Acabeu d'abocar la resta de llet i dueu-ho a foc baix sense deixar de remenar amb les varilles.
  4. Quan s'espesseixi, retireu del foc i tapeu amb paper film tocant la superfície de la crema per a que no faci crosta. Deixeu refredar completament i reserveu a la nevera si la feu el dia abans.
  5. Per altra banda, prepareu la massa de magdalenes: poseu els ous i sucre en un bol i bateu fins que quedi una barreja ben espumosa.
  6. Incorporeu la llet i seguiu batent.
  7. Afegiu l'oli i mescleu de nou.
  8. Tamiseu la farina juntament amb el llevat i incorporeu-los a la mescla fins que quedi ben integrada.
  9. Tapeu el bol i deixeu-lo a la nevera entre 12 i 24 hores (jo algun dia m'ho he saltat i només l'he deixat reposar entre 4 i 6 hores).
  10. Passat el temps, traieu el bol de la nevera i remeneu una mica la massa.
  11. Engegueu el forn a 250ºC a dalt i baix.
  12. Peleu una poma i talleu-la ben fina.
  13. Ompliu les càpsules de magdalena fins a la meitat, poseu una culleradeta de crema i acabeu d'omplir amb la massa.
  14. A sobre de cada magdalena, poseu-hi una altra culleradeta de crema i làmines de poma.
  15. Baixeu la temperatura del forn a 210ºC i fornegeu uns 16 minuts.
  16. Un cop cuites, deixeu-les refredar sobre una reixeta.
  17. Podeu pintar-les amb melmelada de préssec per a que brillin (opcional, jo no ho faig).
  18. Al portar crema no tardeu en consumiu-les més de 2 dies.