La recepta d'avui, que jo no coneixia, es tracta d'un pastís típic alemany que consta de tres capes: una de pa de pessic, una de cireres o de la fruita de temporada que preferiu i l'última cruixent i amb gust de mantega. Us asseguro que està boníssima.

El blog d'on ha sortit és de Lola en la cocina per recomanació d'algú que sempre va descobrint receptes noves i les comparteix.

Temps de preparació: 1 h

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients per al cóc

✓ 125g de mantega

✓ 115g de sucre

✓ 2 ous

✓ 125g de farina

✓ 1 culleradeta de llevat

✓ un pessic de sal

✓ 1/2kg de cireres sense pinyol

Ingredients pel streusel

✓ 100g de mantega

✓ 125g de farina

✓ 70g de sucre

✓ 5g de sucre vainillat

Preparació

  1. Engegueu el forn a 200ºC amb calor dalt i baix.
  2. Greixeu un motlle d'uns 20x30cm.
  3. Comenceu fent el cóc, que serà la base: per un costat barregeu la farina, el llevat i la sal, tamiseu i reserveu. Per altra banda, bateu la mantega i el sucre fins que formin una crema blanquinosa, afegiu els ous d'un en un sense deixar de batre. No afegiu el segon ou fins que no s'hagi integrat el primer.
  4. Afegiu la mescla de farina que teníeu reservada i barregeu suaument.
  5. Cobriu la base del motlle amb la massa i cobriu amb la fruita trossejada.
  6. Passeu a preparar el streusel: barregeu la mantega fosa amb els sucres i la farina (podeu posar-hi una mica de canyella, jo no ho faig que no sóc massa fan d'aquesta).
  7. Treballeu aquesta massa amb els dits per esmicolar-la i l'aneu tirant sobre les cireres formant una última capa poc uniforme.
  8. Coeu al forn durant 40 minuts fins que la capa de dalt es dauri.
  9. No es desemmotlla aquest pastís, es va servint directament del motlle.