La recepta d'avui, que jo no coneixia, es tracta d'un pastís típic alemany que consta de tres capes: una de pa de pessic, una de cireres o de la fruita de temporada que preferiu i l'última cruixent i amb gust de mantega. Us asseguro que està boníssima.
El blog d'on ha sortit és de Lola en la cocina per recomanació d'algú que sempre va descobrint receptes noves i les comparteix.
► Temps de preparació: 1 h
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per al cóc
✓ 125g de mantega
✓ 115g de sucre
✓ 2 ous
✓ 125g de farina
✓ 1 culleradeta de llevat
✓ un pessic de sal
✓ 1/2kg de cireres sense pinyol
Ingredients pel streusel
✓ 100g de mantega
✓ 125g de farina
✓ 70g de sucre
✓ 5g de sucre vainillat
Preparació
- Engegueu el forn a 200ºC amb calor dalt i baix.
- Greixeu un motlle d'uns 20x30cm.
- Comenceu fent el cóc, que serà la base: per un costat barregeu la farina, el llevat i la sal, tamiseu i reserveu. Per altra banda, bateu la mantega i el sucre fins que formin una crema blanquinosa, afegiu els ous d'un en un sense deixar de batre. No afegiu el segon ou fins que no s'hagi integrat el primer.
- Afegiu la mescla de farina que teníeu reservada i barregeu suaument.
- Cobriu la base del motlle amb la massa i cobriu amb la fruita trossejada.
- Passeu a preparar el streusel: barregeu la mantega fosa amb els sucres i la farina (podeu posar-hi una mica de canyella, jo no ho faig que no sóc massa fan d'aquesta).
- Treballeu aquesta massa amb els dits per esmicolar-la i l'aneu tirant sobre les cireres formant una última capa poc uniforme.
- Coeu al forn durant 40 minuts fins que la capa de dalt es dauri.
- No es desemmotlla aquest pastís, es va servint directament del motlle.